CHP'li Gürsel Tekin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Olduğunu Açıkladı!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olduğunu açıkladı.

31.10.2018-12:05 - (Son Güncelleme: 31.10.2018-11:56) CHP'li Gürsel Tekin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Olduğunu Açıkladı!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olacağını söyleyerek, "Ortadoğulu, Afrikalı belediye meclis üyelerim dahi hazır" dedi.

Gürsel Tekin, TBMM'de yaptığı basın toplantısında, İstanbul'un, Türkiye ekonomisinin üçte biri manasına geldiğini, Türkiye'de ikamet eden her 5 kişiden birinin İstanbul'da ikamet ettiğini, İstanbul'un büyük potansiyeli, ekonomik ve ekolojik kaynakları doğru kullanılması durumunda yalnızca İstanbul'un değil Türkiye'nin zenginleşeceğini ifade etti.

Bir gazetede yayımlanan, "emsalsiz ihanet" başlıklı habere dikkat çeken Tekin, habere konu Toplu Konut İdaresi uzmanlarının İstanbul hakkında düzenlediği ve 76 örnek projenin değerlendirildiği bir rapora göre, 12 milyon metrekarenin üstünde fazladan inşaat yapıldığını söyledi. Tekin, hastane arazisine gökdelen, okul arazisine plaza dikildiğini iddia etti.

"İSTANBUL İÇİN İŞGALDİR"

Tekin, 76 projede 240 milyar lira haksız kazanç kazanıldığını, bunun dünya tarihinin en önemli imar yolsuzluğu olduğunu iddia ederek, "24 derslikli bir okul yaptırmanın maliyeti 8 milyon lira. 240 milyar lira ile 30 bin 24 derslikli okul yapılır. 150 yataklı tam donanımlı bir hastane 40 milyon 500 bin lira. 240 milyar lira ile 5 bin 900 hastane inşa edilir. Bir avuç adam Türkiye'den 3 adet GAP, 5 bin 900 hastane, 30 bin okul çaldılar. İhanet demek buna hafif kılır, bunun ismi istiladır, İstanbul için işgaldir." diye konuştu.

Kendisinin de 6 sene önce düzenlediği benzer bir rapora göre 50 milyar dolarlık "vurgun" yapıldığını öne süren Tekin, "Bu büyüklükte bir vurgun fakat şebeke kurmakla yapılır." sözlerini kullandı. Tekin, bugün İstanbul'u beton lobisinin idare ettiğini, bu lobinin İstanbulluların parasını, doğasını ve yaşamını çaldığını iddia etti. İstanbul’da 100 bin imar mağduru olduğunu söyleyen Tekin, bu çeteyle hep beraber mücadele etmeleri lazım olduğunu, bunun AK Parti'si, CHP'si, MHP'sinin olmadığını ifade etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal