CHP'li Bülent Tezcan: Bunların Sattıklarını Geri Alacağız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Seyitgazi'de konuştu. Tezcan, "Bu hükümet ülkede her şeyi sattı. İnşallah biz iktidar olursak bunları geri alacağız" dedi.

12.06.2018-17:48 - (Son Güncelleme: 12.06.2018-17:39) CHP'li Bülent Tezcan: Bunların Sattıklarını Geri Alacağız

Seyitgazi’de gerçekleştirilen mitingde açıklamalar yapan ve Eti Maden’in Varlık Fonu’na borç karşılığı verilmesini eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “Milletimiz bizi 24 Haziran’da iktidara taşıyacak. Biz sattıklarını tekrar alacağız” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan Seyitgazi’de gerçekleştirilen ilçe mitingine katıldı. En başta CHP’nin milletvekili adaylarının tanıtımının yağıldığı mitingde Milletvekili Adayları Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, Nuray Akçasoy, Engin Çakmak, Sinan Özkar, Sibel Yeşildal ve Metin Tomsuk tam kadro katıldı. Bunun yanısıra CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi de mitinge gelenler içindeydi. Milletvekili adaylarının tanıtımının sonrasında parti otobüsü üstünden halka hitap eden Bülent Tezcan, “Türkiye’nin geleceğini başka biçimde çizebilmek için 24 Haziran’da sandığa gidip çalışanın, emekçinin emeklinin, alnı terleyenin Türkiye’sini kurabilmek için buluştuk. Bu coğrafya bu halk büyük insanlar çıkardı. Yer altı kaynakları zengin, insanı çalışkan bir ülkeyiz. Ancak ne yazık ki bu zenginlikleri derli toplu gerektiği gibi kullanan bir iktidar yok” dedi.

16 YILDA SATTILAR

Kırka’da yer alan Eti Maden’in Varlık Fonu’na verilmesini eleştiren Tezcan, “Bakın burası Eti Maden’in merkezi. Kırka’da dünyanın ve Türkiye’nin en gelişmiş bor madeni kaynakları var. Eti Maden’i Varlık Fonu’na devrettiler. Varlık Fonu’na vermek demek maden varlığını borca teminat satmak demek. Başka satış hikâyesi anlatayım size. Şeker fabrikalarını bunlar sattı. Telekom’u, Tüpraş’ı, Tekel’i kim sattı? Daha satacak ne var? Bütün bunları satan şahıs çıkmış diyor ki, ‘CHP’liler iktidar olursa memleketi satar.’ Ya sen bu memlekette milletin 90 senede topladığını, 16 senede sattın. Sata sata ne kaldı? Biz gelsek istesek de satacak bir şey kalmadı. Ancak bizim satma diye bir niyetimiz yok. İnşallah halkımız bizi 24 Haziran’da iktidara taşyacak. Biz sattıklarını tekrar alacağız ve halkın malını sağa sola satmana müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal