CHP’li Bodrum Belediyesi'nin ‘Karaada’ Planına Meclisten Ret!

Muğla’nın turizm cenneti Bodrum’un doğal güzelliği, arkeolojik değeri ve mitolojik efsaneleriyle bilinen Karaada’nın bir firmaya 10 seneliğine kiralanıp imara açılması planına Bodrum Belediye Meclisi onay vermedi. Plan mecliste kabul edilmedi.

06.08.2020-17:46 - (Son Güncelleme: 06.08.2020-17:25) CHP’li Bodrum Belediyesi'nin ‘Karaada’ Planına Meclisten Ret!
Karaada'nın bir firmaya 10 seneliğine kiralanarak imara açılması planını Bodrum Belediye Meclisi reddetti.

Karaada, Ege Denizi'nde Bodrum Körfezi içinde yer alıyor. Yat turlarının bilinen bir durağı ve çoğunlukla tercih edilen bir turizm bölgesi… Doğal güzelliği, arkeolojik değeri ve mitolojik efsaneleriyle bilinen adanın, bir kısmı Muğla İl Çevre Müdürlüğü'ne ait, Kumbahçe Mahallesi'nde 55 bin metrekarelik başka bir kısmı da Bodrum Belediye mülkiyeti altında.

2012 senesinde bir firma 99 seneliğine adada jeotermik maden arama sorumluluğu aldı. Ruhsat, 2015 senesinde BE Jeotermal Turizm Yatırımları A.Ş.'ye devir işlemi yapıldı. Bu firma, adaya bir jeotermal tesis kurmak için uzun zamandır teşebbüslerde bulunuyor. Firma, gereken izin ve işlemleri bitirip gelecek yılın Nisan ayına kadar tesisi açmayı hedefliyor.

CHP'li Bodrum Belediyesi, Karaada'da inşa edilmek istenen jeotermal tesisle alakalı bugün önemli bir karar alacaktı. Belediye meclisinde, 55 bin metrekarelik taşınmaz 'Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular İşletme Ruhsatı' sahibi BE Jeotermal Turizm Yatırımları A.Ş.'ye on sene süreyle tahsisi görüşecekti.

MECLİS KABUL ETMEDİ

Mesele, belediye meclis toplantısında 15. Madde olarak değerlendirildi. Teklif meclis tarafından kabul edilmedi. Böylelikle Karaada'ya jeotermal fabrika kurulmasını önlenmiş oldu.

TEPKİ TOPLAMIŞTI

Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) ve Kent Konseyi 'Karaada' için endişelerini sosyal medya üzerinden belirterek kiralamaya karşı durmuştu. MUÇEP, 'Karaada Ranta Kurban Edilemez' sloganıyla sosyal medya üzerinden 'Karaada'ya Dokunma' çağrısı yaptı ve 'Karaada'ya tek bir çivi çakılması ihanettir' ifadelerini kullandı. Bodrum Kent Konseyi ise sosyal medya üzerinden yayımladığı bildiride kamuoyu ile Belediye Başkanı Ahmet Aras'a seslenerek 'Yeter' ifadesiyle tepkisini belirtmişti.

Konuyla alakalı açıklama yapan Kent Konseyi de şu açıklamalarda bulundu:
'Bodrum Belediye Başkanı Sayın Ahmet Aras ve Belediye Meclis üyelerine sesleniyoruz; Bodrum'un doğası, denizi, koyları, kıyısı, tarihi, kültürü, binası, camı çerçevesi de dahil olmak üzere havası, suyu rant politikalarının ve uygulamalarının işgali, talanı altında yok olmaktadır. Bizler yaşama, yaşam alanlarına, var olana saygılı olarak yaşamak isteyen Bodrumlular işgallere, talana, varlıklarımızı yok eden proje ve uygulamalara 'YETER' diyoruz.

Gökova cennetinin girişinde, Bodrum kalesinin, kilisenin karşısında yemyeşil dikilmiş Karaada'nın bu güzelliği insana gene yetmiyor, yetmedi. Kıyılarında yüzmek, şifalı suyundan faydalanmak, yürümek, kullanmak ama önce yer altı, yer üstü zenginliğini korumak yetmiyor. Biz Karaada'yı korumaya kararlıyız... Bodrum Belediye Başkanı Sayın Ahmet Aras ve Belediye Meclis üyelerine sesleniyoruz; Siz de Karaada'yı korumaya kararlı olun, doğanın, doğalın tarafında, bunları yok eden projelerin karşısında olun, Karaada size Bodrum'un emaneti, tapulu mülkünüze sahip çıkın!'
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal