CHP'li Belediyelerde Sendika Baskısı! 11 Bin 500 Kişiyi Baskıyla İstifa Ettirdi

Hak-İş istifa baskıları ve işten kovulmalara karşı Bolu’dan Ankara’ya yürüyüş eylemine hazırlanıyor.

17.05.2019-10:33 - (Son Güncelleme: 17.05.2019-12:10)

Sendikal baskısı neticesinde istifa ettirilen belediye çalışanlarının sayısı gün geçtikçe çoğalıyor. Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, Hak-İş’e bağlı üç sendikada 11 bin 500 üyenin baskı sonucunda istifa ettirildiğini ifade ederek, 'Bolu Belediyesi’nde işten çıkarılan 97 kişi var. Belediye başkanıyla işten çıkarılanların işe alınması yönünde görüşme yapıldı' şeklinde konuştu.

Arslan, konuşmasına, 'Aksi halde önümüzdeki günlerde üyelerimizle Bolu’dan Ankara’ya yürüyüş yapacağımızı ifade ettik. Eylemlerimizi arkadaşlarımız işe dönünceye kadar devam ettireceğiz.' diyerek devam etti.

Arslan, seçimlerden sonra sendika üyelerinin sendika değiştirmesine yönelik bir soru üzerine, 'Günlük olarak sendikalarımızdan rakamlar alıyoruz' dedi.

GENELGELER YAYIMLANDI  

Hak-İş Başkanı Arslan, şu şekilde devam etti: 11 bin 500 üyemiz istifa ettirildi. Ağırlıklı olarak İstanbul’da Küçükçekmece ve Esenyurt, Bolu, Bilecik, Manisa Akhisar, İzmir, Menderes, Artvin ve Antalya. Bazı CHP’li belediyelerde sendikal tercihlere müdahale edilmemesi konusunda genelgeler yayımlandı.'

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal