CHP'li Belediyeden Yeşil Alan İhlali

CHP’li Ataşehir Belediyesi’nde yolsuzluk tüm hızıyla devam ediyor. Belediyenin İmar Komisyonu Başkanı ile Meclis Üyesi’nin, imar planında ‘yeşil alan’ olarak görünen kendilerine ait arsaları yasal olmayan yollarla turizm ve ticaret alanına çevirerek milyonluk kar elde ettiği gün yüzüne çıktı.

12.11.2018-12:13 - (Son Güncelleme: 12.11.2018-12:04) CHP'li Belediyeden Yeşil Alan İhlali

CHP’li Ataşehir Belediyesi’nde yolsuzluk tüm hızıyla devam ediyor. Belediyenin İmar Komisyonu Başkanı ile Meclis Üyesi’nin, imar planında ‘yeşil alan’ olarak görünen kendilerine ait arsaları yasal olmayan yollarla turizm ve ticaret alanına çevirerek milyonluk kar elde ettiği gün yüzüne çıktı. Bir yıl önce CHP'li Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin yolsuzluk ve rüşvet gerekçesiyle görevinden alındığı İstanbul Ataşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluklara bir yenisi daha geldi. CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi ve Ataşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Cemal Şerifoğlu ile CHP Ataşehir Meclis üyesi Mustafa Aldoğan'ın imar planlarında evrakta sahtecilik yoluyla değişiklik yaparak milyonluk kar elde ettikleri tespit edildi.

 

YEŞİL ALAN İMARA AÇILDI

Şikayet konusu mevzu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 1/5000'lik planında, Ataşehir Yenisahra Mahallesi 2627 ada 5,8,9 ve 10 parselleri Göztepe- Ataşehir-Dudullu metro güzergahı olarak belirlenmesiyle patlat verdi. Büyükşehir Belediyesi, 2015'te bu parselleri içeren imar planında alanda inşaat planlamasını kısıtladı, planda söz konusu alanları 'park ve bahçe' olarak belirtti. Ataşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Cemal Şerifoğlu, imara kapatılan araziler dahilinde yer alan kardeşine ait arsayı, değeri eksilmesin diye yasa dışı yollarla 'turizm ve ticaret alanı' olarak imara açtı. Meclis Üyesi Mustafa Aldoğan ve akrabalarına ait 'yeşil alan' statüsündeki arsalar da aynı yöntemle planlarda 'turizm ve ticaret alanı' olarak geçirildi.

 

GÖREVDEN ALINMA İHTİMALİ VAR

CHP'li Ataşehir Belediyesi'nin Başkanı Battal İlgezdi, rüşvet ve yolsuzluk yaptığı nedeniyle İçişleri Bakanlığı'nca görevden alınmış, geçen yıl 16 Aralık'ta yerine yardımcısı CHP'li İlhami Yılmaz göreve başlamıştı. Ancak Yılmaz da görevden alınma durumuyla karşı karşıya. İhaleye fesat karıştırdığı nedeniyle İstanbul Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan İlhami Yılmaz hakkında kamu görevinden ayrılması talep edildi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevden uzaklaştırılması sebebiyle, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bir basın toplantısı düzenlemişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal