CHP'den İznik Ayasofya Camii İçin Pes Dedirten İstek

Ayasofya'nın tekrar ibadete açılmasını hazmedemeyen CHP, Bursa'daki İznik Ayasofya Camii'nin müzeye çevrilmesini talep etti.

24.07.2020-12:47 - (Son Güncelleme: 24.07.2020-13:03) CHP'den İznik Ayasofya Camii İçin Pes Dedirten İstek

CHP’li Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı ile Meclis mensubu Osman Ayradilli pes dedirten açıklamasında, 'Ayasofya açılıyorsa bizim İznik Ayasofya’mız küçücük bir yer, İznik’in turizmini canlandırmak için tekrar müze olsun' ifadelerini kullandı.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında CHP'li Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı ile Meclis mensubu Osman Ayradilli, 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Fatih Sultan Mehmet Vakfı'na tapusu çıkartılan Ayasofya açılıyorsa bizim İznik Ayasofya'mız küçücük bir yer, İznik'in turizmini canlandırmak için tekrar müze olsun' şeklinde konuştu.

CHP'li Osman Ayradilli, İznik Ayasofya Camii'nin müzeye çevrilmesini talep etti.

İznik konsülünün kıymetli olduğunu ifade eden Ayradilli, İznik Ayasofya Camii'nin müzeye çevrilmesi gerektiğini öne sürdü.

Ayradilli mecliste şu ifadeleri kullandı:

'İznik konsülün toplandığı çok değerli bir mekân olan Ayasofya'nın da ibadetten çok daha fazla bir şekilde İznik'in turizmine kalkındırmak amacıyla artık başka camilerde ibadet olup oraya sadece müze olarak kullanılmasında bir de yarar vardır diyoruz. Çünkü o yıllarda bu Ayasofya İstanbul'da meşhur Ayasofya, Hacı Sofi Ayasofya, açılamadığı için baskılardan dolayı ki rahmetli Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Fatih Sultan Mehmet Vakfı'na tapusu çıkartılan Ayasofya açılıyorsa bizim İznik Ayasofya'mız küçücük bir yer İznik'in turizmini canlandırmak için tekrar müze olsun.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal