CHP'den İttifak Açıklaması: Tüm Oylara Talibiz

CHP MYK'nın ardından açıklamalar yapan Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, tüm partilerin oylarına talip olduklarını, kimseyle ittifak yapmayacaklarını açıkladı.

08.10.2018-19:53 - (Son Güncelleme: 08.10.2018-19:38) CHP'den İttifak Açıklaması: Tüm Oylara Talibiz

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "İttifak bizim gündemimizde değil. Biz tabanda anlaşmayı sağlayacak, sevilen, hizmet yapabilecek adaylarla halkımızın karşısına çıkacağız ve bu kapsamda adaylarımıza lazım olan desteği alacağız" sözlerini kullandı.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde yapılırken, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak MYK'nın gündemini yaptığı basın toplantısıyla açıkladı.

Öztrak, şöyle dedi:

"FARKLI PARTİLERE OY VEREN VATANDAŞLARIN SESİ OLDUK"

"CHP bu devletin kurucusu ve kurtarıcısı olan Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu ülkemizin en eski partisidir. Bizim 6 okulumuzdan biri emperyalizme en büyük yenilgiyi yaşatmış Atatürk'ün milliyetçiliğini ifade eder. Yurtseverlik bizim kanlarımızda mevcuttur. Yerli ve milli kisvesi altında devam eden her türlü oyuna lazım olan tepkiyi verebileceğimizden halkımızın hiçbir kuşkusu olmasın. Bu dönemde bu devleti seven, ülkemizin hazinesinin bir ABD'li firmanın eline bırakılmasına razı gelmeyen değişik dünya görüşlerinden ve değişik partilere oy atan insanlarımızın ortak aklının ve engin ferasetinin sesi olduk. Böyle olmayı sürdüreceğiz."

"ŞU ANDA İTTİFAK BİZİM GÜNDEMİMİZDE YOK"

CHP'li Tuncay Özkan ve HDP'li Celal Doğan'ın İstanbul'da gerçekleştirdiği görüşmenin medyaya yansıdığı anımsatılarak, bunun bir ittifak görüşmesi olup olmadığı sorusu ardından Öztrak, şöyle dedi:

"Öküzün altında buzağı aramayın. Genel başkanımız söylüyor, ben söylüyorum. Şu anda ittifak bizim gündemimizde değil. Biz tabanda anlaşmayı sağlayacak, sevilen, hizmet edebilecek adaylarla halkımızın karşısına çıkacağız ve bu kapsamda adaylarımıza lazım olan desteği alacağız. Amacımız şudur; AK Parti'ye oy veren seçmenin oyuna da talibiz, diğer partilere oy veren seçmenlerin oylarına da talibiz. Biz büyük Türkiye mutabakatının, şehirde hizmet mutabakatının ardındayız."

"AYIN 12'SİNDE ADAY AÇIKLANMAYACAK"

12 Ekim Cuma günü 100'e yakın belediye başkanının ismini duyuracaklarının sorulması ardından Öztrak, CHP'de aday açıklamanın bir şekli olduğunu söyleyerek, "Herhangi bir parti meclisi toplantısı olacağına yönelik bir şey duydunuz mu? Parti meclisi toplantısı yapmadan biz aday falan duyurmayız. Ayın 12'sinde aday açıklanması gibi bir mesele doğru değil" diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal