CHP'den İhraç Edilen Öztürk Yılmaz'dan İlk Açıklama Geldi!

Türkçe ezan açıklaması ardından CHP Disiplin Kurulu tarafından partiden ihraç edilen Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz "Milletvekiline zincir vurulamaz. Bu karar yargıdan dönecektir" dedi.

20.11.2018-17:09 - (Son Güncelleme: 20.11.2018-17:44) CHP'den İhraç Edilen Öztürk Yılmaz'dan İlk Açıklama Geldi!

CHP yönetiminin "Türkçe ezan" açıklamaları ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan sözleri sebebi ile iki defa "kesin ihraç" istemi ile disiplin kuruluna gönderdiği Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz hakkındaki son karar verildi. CHP Grup Disiplin Kurulu, bugünkü görüşmesinde Yılmaz'ın parti grubundan ihracına karar verdi. Karar ile alakalı ilk açıklamasını yapan Yılmaz, "Milletvekiline zincir vurulamaz. Bu karar yargıdan dönecektir" dedi.

Kararın sonrasında TBMM'de açıklamalar yapan Öztürk Yılmaz şunları ifade etti:

"KARAR YARGIDAN DÖNECEKTİR"

Milletvekilini halk seçer. Parti disiplini diye bir milletvekiline böyle zincir vurulması halkın vicdanını yaralamıştır.

Bazıları diyor ki 'AK Parti yargıya siyasi müdahale yapıyor' birileri de disiplin kuruluna emir veriyor. Disiplin kurulunun aldığı karar bir emrin icrası gibidir. Merak etmeyin arkadaşlar bu yargıdan dönecektir. Bu vahim hatalarla siyasi bir dönem başlatılmıştır aleyhime ve inşallah bu yargıdan dönecektir.

"İHANETİN HER TÜRLÜSÜNÜ GÖRDÜM"

Hiçbir yere gitmiyoruz bağımsız olarak devam edeceğiz. Herhangi bir siyasi partiye yaranma diye bir derdimiz kesinlikle olamaz. Beni partiden bu biçimde ihraç edenleri de halk ihraç edecek. Bunu göreceğiz. İhanet her türlüsünü gördüm.

"KİMSEYE GÖNÜL KIRGINLIĞIM YOKTUR"

Önemli olan ülke vatan konusudur. Yaptığım mücadeleden sebeple onurluyum. Konu doğruyu savunurken eğilmemektir. Hiç kimseye karşı bir gönül kırıklığım, sitemim yoktur fakat Türkiye'de yeni şeyler söylemek gerektir. Yeni fikirler üretmek gerek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal