CHP'den Flaş İddia! Rahip Brunson 12 Ekim'de Serbest Kalacak!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek çok konuşulacak bir iddia ortaya attı. Erkek, 12 Ekim'de Rahip Brunson'un tahliye edilebileceğini öne sürdü.

19.09.2018-17:41 - (Son Güncelleme: 19.09.2018-17:31) CHP'den Flaş İddia! Rahip Brunson 12 Ekim'de Serbest Kalacak!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek'in, partisinin il başkanlığında yaptığı basın toplantısına, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Serdar Soydan, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.

"12 EKİM'DEKİ DURUŞMADA TAHLİYE EDİLEBİLİR"

Türkiye ve Çanakkale gündemi ile alakalı açıklamalar yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, 'Terör örgütleri FETÖ/PDY ve PKK için suç işlemek, devletin güvenliği açısından niteliği itibarıyla gizli tutulması lazım olan bilgileri siyasal ve askeri casusluk için temin etmek’ suçlaması ile 35 seneye dek hapis cezası talebi ile tutuklu yargılanırken, sağlık problemleri dikkate alınarak verilen ev hapsi kararıyla cezaevinden çıkan ABD’li rahip Andrew Brunson'ın, 12 Ekim'deki duruşmasında tahliye olabileceğini ifade etti.

'YARGI TALİMAT İLE HAREKET EDİYOR'

Yargının emri ile hareket ettiğini iddia eden Erkek, "Rahip Brunson olayı tam bir trajedidir. Hukuk olmadığı için Türkiye artık emniyetli bir liman değil. Çok önemli sermaye çıkışı var Türkiye'den ve artık sermaye girmiyor. Biz yatırım yapan, istihdam üreten, yüksek teknolojiyle katma değer üreten sermaye talep ediyoruz, fakat artık gelmiyor. Çünkü emniyetli bir liman değil, hukuk yok.

Merkel talep ettiği için bazı Alman vatandaşlar apar topar tahliye ediliyor. Bunlar ne için tutuklandı, tutuklamalar gereksiz miydi? Gereksiz değilse niçin yargı emir ile hareket ediyor ? Macron talep ettiği için Fransız vatandaşlar serbest bırakılıyor. Haklı olarak bunları gören Trump da kendi insanlarının tahliye edilmesini talep ediyor. Böyle bir tablo maalesef çok kötü. Biz her daim söylüyoruz. Anayasa'da hakim güvencesi olmadığı müddetçe, kuvvetler ayrılığı olmadığı sürece ve yargı bu biçimde siyasallaştığı sürece Türkiye hiçbir probleminin gideremez. Her şey adaletle olasıdır. Adaletin olmadığı yerde huzur da olmaz. Ekonomik kalkınma da olmaz.

Yanılmıyorsam Ekim ayında duruşması, 12 Ekim diye hatırlıyorum. 12 Ekim'de evet, tahliye olabilir. Yargının içinde sadece hukuka bağlı, hukuka ve vicdanına göre karar veren bir sürü onurlu, cesur hakim, savcı da var. Fakat onlarda yargının üstündeki ağır baskılar neticesinde maalesef fazla bir şey yapamıyorlar" dedi. 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal