CHP'den Flaş İddia: Bombacıların Kimlik Numaralarını Verdik

Ankara Garı katliamının 3. yıl dönümü öncesi CHP'den dikkat çeken bir açıklama geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba saldırı öncesi saldırganların isimlerini ve kimlik numaralarını hükumete verdiklerini ancak işlem yapılmadığını söyledi.

09.10.2018-19:40 - (Son Güncelleme: 09.10.2018-19:32) CHP'den Flaş İddia: Bombacıların Kimlik Numaralarını Verdik

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 10 Ekim Ankara Gar Katliamı'nın 3. yıl dönümü ile alakalı olarak açıklamalar yaptı.

Veli Ağbaba 10 Ekim 2015 günü, Ankara Garı önünde bir araya gelen Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi katılımcılarına dönük saldırının 3. yılı çerçevesimde gerçekleştirdiği açıklamada, parti olarak düzenledikleri Adıyaman Raporu'nda canlı bombaların TC Kimlik numaralarıyla birlikte adlarına yer verilmesine ve alakalı raporun Başbakan ve görevlilere ulaştırılmasına karşın herhangi bir işlem yapılmadığını iddia etti.

'DEVLETİN SİYASİ, ADLİ VE İDARİ BİRİMLERİNİN KUSURU OLDUĞU AÇIKTIR'

Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi'ne gerçekleştirilen saldırının Türkiye tarihinin en kanlı sivil katliamı olduğunu anımsatan Ağbaba, "IŞİD'in Ankara başta olmak üzere bazı büyük kentlerde canlı bomba eylemi düzenleyebileceği doğrultusunda MİT'in ve Emniyet'in elinde istihbaratlar olmasına, canlı bombaların gözaltına alınıp serbest kalmalarına, ellerini kollarını sallayarak sınırı geçebilmelerine, CHP olarak düzenlediğimiz Adıyaman Raporu'nda canlı bombaların TC Kimlik numaralarıyla birlikte adlarına yer verilmesine ve alakalı raporun Başbakan ve görevlilere ulaştırılmasına karşın herhangi bir işlem yapılmaması, devletin siyasi, adli ve idari kurumlarının kusur ve sorumluluğunun olduğunu şüpheye yer bırakmadan ortaya koymaktadır" açıklamasını yaptı.

'10 EKİM'DE CHP TARİHİNİN DE EN BÜYÜK TOPLU KATLİAMINI YAŞADIK'

Ağbaba, "Katliamda Malatya gençlik kolları idaresinin hemen hemen hepsi ya yaşamını yitirdi yada yaralandı. Malatya‘dan 12 barış güvercinimizi kaybettik. Kolumuz kanadımız kırıldı" dedi. 2,5 sene süren katliam davasının her duruşmasında adalet isteklerinin haykırıldığını bildiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Türkiye tarihinin en kanlı katliamında yalnızca birkaç kişinin cezalandırılmasıyla adalet olmaz. Biz katliamın bütün sorumlularının cezalandırılmasını talep ediyoruz. Eli kanlı terör örgütü IŞİD'in bu topraklarda cirit atmasına imkan tanıyanlar, katliam öncesinde istihbarat zafiyeti yaşatanlar, katliam sırasında ve ardından skandallarla bilançoyu zorlaştıranlar kesinlikle hesap vermeli, cezalarını çekmelidir. 103 insanın hayatını kaybettiği bir katliamın siyasi hiçbir sorumlusunun olmaması düşünülemez. 103 barış güvercinimiz için adalet aramayı sürdüreceğiz" sözlerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal