CHP'den 'Erken Seçim' Açıklaması

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Biz, baştan beri söylüyoruz, bizim bir erken seçim talebimiz yok ama iktidar 'ben bu işi götüremiyorum, ben bunu yapamıyorum, onun için artık aldığım yetkiyi sahibine iade edeceğim' derse, bizim de buna söyleyecek bir lafımız olmaz, biz de erken seçime hazırız" dedi.

19.09.2019-16:40 - (Son Güncelleme: 19.09.2019-16:37)

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde gerçekleştirdiği basın toplantısında, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm gazilerin 19 Eylül Gaziler Günü için kutlama mesajı paylaştı.

Bilecik'te iki makinistin hayatını kaybettiği kazayı anımsatan Öztrak, makinistlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

Öztrak, kötü yönetimin ekonomide sebep olduğu tahribatın her geçen gün arttığını, milletin feryat ederken, iktidarın bunu duymadığını iddia etti.

"Yapılan tüm cambazlıklara, tüm makyaja rağmen artık mızrak çuvala sığmıyor." diyen Öztrak, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"İki gün önce BDDK inşaat ve enerji sektörlerinde 46 milyar liralık kredinin battığını açıkladı. Bankalara bunun yıl sonuna kadar, bilançolarına zarar olarak yazılması talimatını da verdi. Ben 1999'da BDDK'nın, kurumunun kurucu başkan yardımcısıydım. Biz BDDK'yı 'bankacılık sisteminin günlük işleyişine siyaset müdahale etmesin, bankaları etkin şekilde gözetleyip denetlesin, sistem risklerini engellesin, mevduat sahiplerinin mevduatlarını korusun' diye kurmuştuk. BDDK kurulduğundan bugüne ilk defa böyle bir açıklama yapıyor. Mevzuat belli. Buna göre geri dönmeyen kredilerin tanımı da belli. Bankalar başka bir talimata gerek duymadan mevzuatı uygulamak zorunda. BDDK da bu uygulamaları denetleyecek, mevzuata uymayan bankalarla ilgili gerekli işlemleri yapacak."

BDDK'nın herhangi bir açıklama yapmasına gerek olmadığını ifade eden Öztrak, "Ya bankalar inşaat ve enerji sektörlerine verdikleri geri dönmeyen kredilerle ilgili gereğini yapmamışlardır ya da BDDK bankalara 'aman seçimler öncesinde durun, batan kredileri batmamış gibi gösterin' demiştir" şeklinde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal