CHP'deki Krize İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'da Dahil Oldu

CHP'de kazan kaynamaya devam ediyor. Kemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce'nin karşılıklı atışmalarına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'da dahil oldu. Kocaoğlu, "CHP'de acil bir değişim mecburi hale gelmiştir" dedi.

04.07.2018-12:43 - (Son Güncelleme: 04.07.2018-12:32) CHP'deki Krize İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'da Dahil Oldu

CHP'de, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin bir araya gelmesinin ardından kurultay sesleri artarken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, genel başkanlık için değişimin mecburi duruma geldiğini söyleyerek, kamuoyu ve parti tabanının isteğinin de bu yönde olduğunu bildirdi.

"KAMUOYU VE PARTİ TABANININ TALEBİ BU DOĞRULTUDA"

gercekizmir.com'in haberine göre, yazılı açıklama gerçekleştiren Kocaoğlu, CHP'de meydana gelen süreç ile alakalı olarak, "24 Haziran seçimleri, Cumhuriyet Halk Partisi'nde acil bir değişimi mecburi duruma getirmiştir. Kamuoyu ve parti tabanının isteği de bu yöndedir. Söz hususu değişimin Sayın Genel Başkanımızın liderliğinde olması, partimize büyük güç sağlayacaktır. Bu düşüncelerimi kamuoyuyla saygıyla paylaşırım" dedi.

"HERKES BULUNDUĞU YERİN SORUMLULUĞUNU TAŞISIN

CHP yerel idarelerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyfi Torun, Kocaoğlu'nun açıklaması ile alakalı olarak, "Vakitsiz bir açıklama yapılmış. Parti seçimden çıkmış, neticeleri zaten konuşulacak. YSK dahi henüz bugün sonuçları duyuracak ve lazım olan değerlendirme gerçekleştirilecektir. Yetkili kurullar karar verecek. Herkes kendine rol biçmeye uğraşmasın. Herkes olduğu yerin sorumluluğunu bilsin" dedi.

NE OLMUŞTU?

Muharrem İnce'nin Kılıçdaroğlu'na kendisinin genel başkan, Kılıçdaroğlu'nun onursal başkan olmasını teklif ettiğini ve Kılıçdaroğlu'nun hayır demesi durumunda olağanüstü kurultay problemini örgütün çözeceğini bildirmişti. CHP'de devam eden kurultay sesine partinin etkili kişilerinden CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, 'Değişim' mesajı ile dahil oldu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal