CHP'de Tavşan Aday Krizi

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayan Aytuğ Atıcı Hürriyet Gazetesi yazarlarından Abdulkadir Selvi'nin sorularını yanıtladı. Hakkındaki tavşan aday iddialarına yanıt veren Atıcı, "Bana yakışmaz, Bu onursuzluktur, haysiyetsizliktir." dedi.

09.03.2020-11:02 - (Son Güncelleme: 09.03.2020-11:02) CHP'de Tavşan Aday Krizi

CHP'de gözler büyük kurultaya çevrildi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkacak isimler merak konusu olurken, ilk aday Aytuğ Atıcı oldu. Geçtiğimiz günlerde adaylığını açıklayan Atıcı, Hürriyet Gazetesi yazarlarından Abdulkadir Selvi'nin sorularını yanıtladı. 

Selvi'nin, "Aday olmadan önce Kılıçdaroğlu ile görüştünüz mü?" sorusuna yanıt veren Atıcı, "İlk olarak Kemal Bey'le görüştüm. Kemal Bey'e 'İlk olarak size söylüyorum. Genel başkan adayıyım' dedim. 'Şimdiye kadar ben hep size imza verdim. Ben hep size oy verdim. Şimdi sizden imza istiyorum, sizden oyunuzu istiyorum' dedim. Gülüştük, ayrıldık." ifadesini kullandı.

Adaylığını açıkladıktan sonra hakkında 'Tavşan aday' iddiaları çıkan Atıcı, bu yönde gelen soruya da cevap verdi. İçim acıyarak tartışmaları izliyorum diyen Atıcı, "Bunu birileri çıkardı ama tuttu. Ben genel başkana vurmuyorum, partiyi kötülemiyorum, sanıyorum bundan çıktı ama ben çizgimi değiştirmeyeceğim. Tavşan aday olmak, proje aday olmak bana yakışmaz. Bu onursuzluktur, haysiyetsizliktir. Benim onur ve haysiyetime yakışmaz." dedi.

TAVŞAN ADAY NEDİR?

Siyasette sık sık kullanılan 'Tavşan Aday' terimi, göstermelik aday olarak tanımlanır. Bir siyasi seçimde iki aday varsa, genellikle adaylardan biri diğerinin işini kolaylaştırmak için yarışa katılır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal