CHP'de Kriz; İstanbul'da 3 İlçeye Aday Çıkmadı

Yerel seçimlerde ‘İstanbul ve Ankara’yı alacağız’ şeklinde konuşan Kılıçdaroğlu’na İstanbul darbesi. Arnavutköy, Sultanbeyli ve Esenler’de hiç kimse adaylık başvurusunda bulunmadı.

08.11.2018-13:21 - (Son Güncelleme: 08.11.2018-14:15) CHP'de Kriz; İstanbul'da 3 İlçeye Aday Çıkmadı

CHP’de yerel seçim aday adaylığı başvurularında İstanbul’un ilçelerinde beklemedikleri bir durum yaşandı. Partililerin kendilerinin bile kazanma umudunun ‘sıfır’ olduğu ilçeler ise Esenler, Sultanbeyli ve Arnavutköy. CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Gürsel Tekin’in geçen günlerde yaptığı bir açıklamasında 'Gürsel Tekin’i test etmek istiyorsanız Bağcılar’a, Esenler’e, Sultanbeyli’ye, Esenyurt’a gideceksiniz. CHP’nin en az oy aldığı yerlerde, vatandaşların derdine derman olmak istiyoruz' şeklinde konuşmuştu.

Sultanbeyli, Esenler, Bağcılar, Arnavutköy ve Sultangazi’de bir tane bile aday aday başvurusu yapılmayınca bir hafta daha süre verildiı. Aday adaylık için açıklanan 7 bin 500 liralık başvuru paralarının boşa çıkmamasını isteyen çok sayıda partili bu ilçelere rağbet göstermedi. Tanınan süre içinde de başvuru gerçekleşmedi.

Sıkıntı yalnızca başkan adaylarında değil. CHP’nin bu ilçelerde seçime girebilmesi için yaklaşık olarak 35-37 arasında meclis üyesi adayı göstermesi lazım. Bağcılar, Esenler, Arnavutköy’de 3 ila 6 kişinin meclis üyeliği için başvuru yaptığı ortaya çıktı. Bu ilçelerde de başvuru gerçekleştirenlerin ilk sıralara girmek için bir birleriyle yarıştıkları ifade edildi. CHP’nin buralarda seçime girmek için kurulacak meclis üyesi adayların parası parti tarafından ödenecek.

Beşiktaş, Kadıköy, Bakırköy, Maltepe’de yaklaşık 12-20 arasında aday adayı, meclis üyeliği için ise 200’ü geçen başvuru mevcut. Küçükçekmece’de 20’ye yakın aday adayı başvuruda bulunurken Eyüp’te 10, Beykoz’da 5, Üsküdar’da 8 aday adayı birbiriyle yarışacak.

CHP’nin iktidarda olduğu Büyükçekmece ve Beylikdüzü’nde meydana gelenler adeta partiyi karıştıracak türden. Buradaki mevcut belediye başkanları Hasan Akgün ile Ekrem İmamoğlu dışında adaylık başvurusunun olmaması parti üyeleri tarafından tepkiyle karşılandı. Hem Akgün hem de İmamoğlu’nun 'Genel Başkan bizimle devam edecek' iddiasında bulunarak başvuruların önüne geçtikleri iddia edildi. İki başkan başvuruda bulunacak isimleri bulunmamaları için ikna etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal