CHP'de Kriz Büyüyor

24 Haziran seçimlerine az bir zaman kalmışken CHP’de liste krizi her geçen zaman büyüyor. Herkes birbirini suçluyor. CHP’li vekillerden krizi derinleştirecek iddialar ortaya atıyor.

21.05.2018-14:36 - (Son Güncelleme: 21.05.2018-16:05)

CHP'de listede yer bulamayan Haluk Pekşen, Abdullah Gül'ün adaylığına karşı çıkan isimlerin tasfiye edildiğini ifade etti. Yine listede yer bulamayan bir diğer isim Eren Erdem ise kendisinin Bülent Tezcan tarafından liste dışı bırakıldığını açıkladı.

Öte yandan eski CHP'li Hurşit Güneş ise hazırlanan listeye 'Muharrem İnce'ye yakın isimler tasfiye edildi' değerlendirmesini yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından belirlenen milletvekili listesi CHP’de büyük bir rahatsızlık oluşturdu.

İlk gece şokunun atlatılmasından ardından listede yer bulamayan kişiler, tek tek tepkilerini ifade etmeye başladı.

ÇİZİKLERİN PERDE ARKASI

Listede yer verilmeyen CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Abdullah Gül'ün adaylık sürecini anımsattı.

CHP’li vekil Pekşen, sosyal paylaşım sitesi olan Twitter'dan yaptığı paylaşımlarda; Abdullah Gül'ün adaylığına karşı çıkan tüm isimlerin tasfiye edildiğini ifade etti.

KILIÇDAROĞLU'NUN İRADESİNİ YOK SAYDI

Listede yer bulamayan isimlerden biri olan CHP Milletvekili Eren Erdem ise, CHP Sözcüsü Bülent Tezcan'ı suçladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderliğini sorgulatan sözlerin altına imza atan CHP’li vekil Eren Erdem, "Bülent Tezcan uygun görmediği için milletvekili adayı olamadım" ifadelerini kullandı.

HURŞİT GÜNEŞ’İN AÇIKLAMASI

Eski CHP'li Hurşit Güneş, sosyal medya hesabının üzerinde CHP'nin dün açıkladığı milletvekili aday listesine ilişkin konuştu. CHP cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye yakın olanların tasfiye edildiğini öne süren Hurşit Güneş, "Aklından liderlik geçirenler liste dışı. Geçirmeyen ama ürkülenler de liste dışı" diyerek yorumladadı.

İSTİFALAR GELİYOR

Fikri Sağlar'ın tekrardan milletvekili adayı seçilmemesine tepki olarak Mersin'de il ve 13 ilçe örgütünün istifa ettiği bilgisine ulaşıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal