CHP'de İzmir Krizi! Aziz Kocaoğlu Bağımsız Aday Olabilir

CHP'de şimdi de İzmir krizi başladı. Daha önce aday olmayacağını açıklayan mevcut belediye başkanı Aziz Kocaoğlu yeniden aday olmak istedi. Adaylığını onaylanmaması durumunda Kocaoğlu'nun bağımsız aday olabileceği konuşuluyor.

17.01.2019-10:27 - (Son Güncelleme: 17.01.2019-10:19) CHP'de İzmir Krizi! Aziz Kocaoğlu Bağımsız Aday Olabilir

İzmir'de hali hazırdaki başkan Aziz Kocaoğlu'nun yeniden adaylık isteğinde bulunması parti içinde yeni bir kriz meydana getirdi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile tansiyonu yüksek bir görüşme gerçekleştiren Kocaoğlu, kendisi veya istediği biri aday gösterilmez ise "bağımsız aday" olma seçeneğini dahi değerlendirdiği ifade edildi.

KILIÇDAROĞLU, YENİDEN DEĞERLENDİRECEK

Bu olanların ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, bütün tarafların kabul edebileceği bir kişiyi tespit etmek için aday adayları, milletvekilleri ve İzmir örgütü ile tekrar fikir alışverişinde bulunacağı bildirildi.

KOCAOĞLU, TUNÇ SOYER'İ İSTEMİYOR

Tunç Soyer'in adaylığına karşı olduğu bilinen Kocaoğlu, dün sabah saatlerinde CHP Genel Merkezi'nde Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Kocaoğlu, görüşmenin sonrasında yaptığı açıklamada, şöyle söyledi: "Aday açıklama takvimi geciktikçe meydna çıkan tablonun CHP'ye ve bu sebeple şehrimize zarar verecek seviyeye gelmesi, iktidar partisinin 'bakanlık' yapmış İzmir adayını 27 Kasım'da açıklayıp çoktan yola koyulması ve bu tabloyla İzmir'de güç kaybı yaşayabileceğimiz gerçeği, beni ve partimize gönül vermiş milyonları endişeye sevk etmektedir. Sayın Genel Başkanımızla gerçekleştirdiğim görüşmede bu kaygılarımı açıkça söyledim. İzmir'de ortaya çıkan bu tablonun, adaylığımla alakalı tarihi bir sorumluluk yüklediğini ve bundan kaçmayacağımı Sayın Genel Başkanımızla paylaştım."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal