CHP'de İYİ Parti Krizi! Balıkesir Teşkilatı Ayaklandı

İYİ Parti ile anlaşan CHP'de Balıkesir gerginliği çıktı. Balıkesir'de geri çekilen CHP adayının ardından il teşkilatı ayaklandı. Yapılan açıklamada "Biz adayımızı duyurduk ve bunun arkasındayız" denildi.

14.12.2018-10:14 - (Son Güncelleme: 14.12.2018-10:04) CHP'de İYİ Parti Krizi! Balıkesir Teşkilatı Ayaklandı

CHP ile İYİ Parti arasında bir aydır süren seçim ittifakı görüşmelerinde meydana gelen kriz masayı dağılma noktasına getirirken, önceki günkü ziyaret trafiğinin sonrasında uzlaşı çıktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bir araya gelmesiyle neticelenen görüşmede, 21 büyükşehir üstünde anlaşma oldu.

Buna göre İYİ Parti; Ankara, İstanbul, Antalya, Bursa, Adana dâhil mevcut belediye başkanı olan İzmir, Aydın, Muğla, Tekirdağ, Eskişehir ve Hatay’da aday göstermeyecek ve CHP adayına destek verecek. CHP ise iki parti arasında krize sebep olan Balıkesir’de adayını geri çekerek bu kentte İYİ Parti’ye destek verecek. CHP ayrıca Denizli, Manisa, Kocaeli, Konya, Samsun, Trabzon, Kayseri, Sakarya ve Gaziantep’te de aday göstermeyerek İYİ Parti adayına destek verecek.

BALIKESİR’DE İSYAN

CHP Balıkesir Teşkilatı, adaylarının geri çekilip, İYİ Parti’ye destek verme kararına isyan etti. CHP Gençlik Kolları Balıkesir il merkezine giderek Kılıçdaroğlu’nu istifaya çağırdı. CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı da, il yönetimini olağanüstü topladı. Bu esnada il başkanlığına giderek tepkilerini dile getiren partililere seslenen Sarı, “İttifak olacaksa başka yerlerde olmalı. Balıkesir özelinde kabul etmemiz olası değil. Biz adayımızı duyurduk ve bunun arkasındayız. Balıkesir’de çıktığımız yoldan dönmeyiz. Biz partililerin burada toplanmasını bekliyoruz. Bu sesimiz, çığlığımız Türkiye’nin dört bir tarafında duyulana dek sürecek. Bütün yönetim kurulu ve 20 ilçeyle bu mücadelenin önündeyiz” dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal