CHP'de İstanbul İçin Sürpriz Aday! Muhtar Kent Olabilir!

Yerel seçimlere adım adım yaklaşılırken CHP'nin İstanbul adayı da netleşmeye başladı. Kulis bilgilerine göre Kılıçdaroğlu, Coca-Cola'nın eski CEO'su Muhtar Kent'i İstanbul adayı olarak düşünüyor.

11.10.2018-12:20 - (Son Güncelleme: 11.10.2018-12:03) CHP'de İstanbul İçin Sürpriz Aday! Muhtar Kent Olabilir!

CHP, Mart 2019'da gerçekleştirilmesi düşünülen yerel seçimlerdeki adaylar için aday arayışına hız verdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul için parti haricinden isim arayışında olduğu iddia edildi.

ROTAYI PARTİ DIŞINA ÇEVİRDİ

Birgün Gazetesi'nden Yaşar Aydın'ın aktardığına göre, 31 Mart yerel seçimlerinde gözler İstanbul'da olacak. Mega şehri idare edecek kişinin tespit edileceği seçimler arefesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, rotayı parti haricine çevirmiş halde. Yerel seçimlere 'İstanbul'u tekrar dünya şehri yapacağız' propagandası ile girmeyi önüne koyan CHP, bu anlayışa uygun isim arayışında. Kulis ayrıntılarına göre Kılıçdaroğlu'nun yeni başkan adayı eski Coca-Cola CEO'su Muhtar Kent. Kılıçdaroğlu'nun emri ile bir ekibin Kent'le temasa geçtiği kaydedildi.

ÜMİT BOYNER KABUL ETMEDİ

Geçen hafta kulislere, eski TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner'e CHP tarafından adaylık teklifi yapıldığı bilgisi gelmişti. Bu hafta aldığımız bilgilere göre Ümit Boyner bu teklifi kabul etmedi.

TEMASA GEÇTİĞİ KONUŞULUYOR

Genel kulis bilgilerine göre Kılıçdaroğlu'nun yeni başkan adayı da iş dünyasından. Bu ad, Coca-Cola'nın eski CEO'su Muhtar Kent. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun emri ile bir birimin Kent'le temasa geçtiği gelen ayrıntılar arasında...

PARTİ İÇİNDEN SON ADAY GÜNEŞ

CHP'de İstanbul için Akif Hamzaçebi, Aykut Erdoğdu, Gürsel Tekin ve Mahmut Tanal aday olmak istediklerini daha önce söylemişlerdi. Özellikle Hamzaçebi ve Tekin uzun zamandır de sahada. CHP'de parti içinden ismi geçen son aday isim ise Hurşit Güneş. Genel merkez koridorlarında bazı eski İstanbul milletvekilleri ve il idarecilerini Güneş'e teklif getirdikleri ve genel başkan nezdinde destek çalışmalarına başladıkları ifade ediliyor. Güneş'in ise adaylık açıklaması için biraz daha beklemek istediği öne sürülüyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal