CHP'de İşler Sertleşti! İnce ve Kılıçdaroğlu Arasında Restleşme

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Seçim gecesi İnce'yi genel merkeze çağırdık gelmedi" iddialarına Muharrem İnce'den cevap geldi. İnce, "Bu hayatım boyunca duyduğum en büyük yalan" dedi.

15.09.2018-10:05 - (Son Güncelleme: 15.09.2018-09:58) CHP'de İşler Sertleşti! İnce ve Kılıçdaroğlu Arasında Restleşme

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Seçim gecesi Genel Merkez'e çağırdık, gelmedi." sözlerine yanıt veren Muharrem İnce, "Bu yaşamım boyunca gördüğüm en büyük siyasi iftira. Böyle bir davetin olduğunu kanıtlasınlar siyaseti bırakırım." dedi.

24 Haziran seçimlerinde CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Milliyet'ten Tunca Bengi'ye açıklamalar yaptı. İnce, 24 Haziran sürecini ve partideki genel başkanlık tartışmalarını değerlendirdi.

''İSPAT EDERSE, İSTİFA EDERİM''

Kılıçdaroğlu'nun "Seçim gecesi Genel Merkez'e çağırdık, gelmedi" sözlerine Muharrem İnce şu şekilde yanıt verdi:

"Bıktım bunlara yanıt vermekten. Bakın o gece çıkıp konuşsaydım da o zaman bir cümlemi alacaklardı, ona takacaklardı, beni itibarsızlaştırmak için. Bana 15 milyon oy veren vatandaşıma sesleniyorum: Bu oyuna alet olmayın; birincisi bu. İkincisi, seçim sonuçları Genel Merkez'de, benim elimde bilgi yok. Televizyonlar kaybettiğimizi, Genel Başkan Yardımcısı ikinci tura kaldığını iddia ediyor. Ben çıkıp da ne söyleyecektim? Bir diğeri Sayın Genel Başkanım seçim gecesi beni çağırmış, ben gitmemişim. Bu yaşamım boyunca gördüğüm en büyük siyasi iftiradır. Bundan daha büyük bir iftira görmedim. Böyle bir davet gerçekleşmedi. Bunu kim iddia ediyorsa iftira atıyor. Artı, o gece için partinin idarecileri ile şöyle karar almıştık; Buna Bülent Tezcan, Engin Altay, Yaşar Tüzün dahil. Dedik ki seçim 2. tura kalır, yakasındaki rozeti çıkarmış, Türk bayrağı takmış birisi olarak seçim neticelerini Genel Merkez'de takip edersem 2. turda SP'liden, İYİ Parti'liden, MHP'liden oy talep edemeyiz. O sebeple bir otele gittik. Bu benim fikrim değildi. Bir konsensüs neticesinde ikinci turu düşünerek otele gittik."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal