CHP'de İmza Toplama Süreci Bitti! Peki Kaç İmza Toplandı?

CHP'de devam eden kurultay tartışmalarında artık sona gelindi. Muhalif kesim topladıkları imzaları Genel Merkez'e teslim etti. İmza sayısı ise 630 olarak açıklandı. Bu sayı Genel Merkez tarafından da onaylanırsa 45 gün içinde kurultaya gidilecek.

02.08.2018-17:34 - (Son Güncelleme: 02.08.2018-17:39)

CHP'de olağanüstü kurultay isteği ile 16 Temmuz'da başlayan imza toplama dönemi bitti. Muharrem İnce taraftarı muhalifler topladıkları imzaları teslim etmek için CHP Genel Merkezine geldiler. CHP'de olağanüstü kurultay için toplanan imzalar Genel Merkez'e verildi. Muhalifler adına açıklama yapan Gaye Usluer, noter tasdikli imza sayısının 630 olduğunu ilan etti. Gerçekleştirilecek inceleme ardından imza sayısı yeterli çoğunluğa varmış ise CHP 45 gün içinde seçimli olağanüstü kurultay gerçekleştirecek.

NOTER TASDİKLİ 630 İMZA TESLİM EDİLDİ

Genel merkezde muhalifler adına açıklama yapan Parti Meclisi üyesi Gaye Usluer şunları aktardı:

"Bir düğümü hep beraber düğüne döndürelim. Önümüzde yerel seçimler var. Yüzde 22,6'lık bir oy oranımız var. Yerel seçimlere giderken en büyük anket yakın zamandaki seçimlerdir. Bu puan bizim yerel seçimlere giderken anket neticemizdir. İsteğimiz şahısların değişmesi değildir. İsteğimiz yeni bir yönetim anlayışının devreye alınmasıdır. Kurultayın toplanabilmesi için delege imzaları için bir noter koşulu yok. Delegelerin salt çoğunluğunun beşte biri ile toplanabiliyor fakat bizim tüzüğümüzde noter koşulu ve salt çoğunluk koşulu var. Bugün için toplam delege sayısı 1240. Noter tasdikli imza sayımız 630."

45 GÜN İÇERİSİNDE OLAĞANÜSTÜ SEÇİMLİ KURULTAYA GİDİLECEK

Pazartesi günü biten imza verme işlemi ardından sosyal medya sayfasından açıklama yapan Usluer, yeterli imzanın toplandığını öne sürmüş, fakat sayı vermemişti.

İmzaların Genel Merkez'e verilmesi ile beraber inceleme dönemi başlayacak.

Seçimli olağanüstü kurultayın olabilmesi için toplam delege sayısının yarıdan bir fazlasının imzası lazım. Eğer bu çoğunluk olursa, 45 gün içinde olağanüstü seçimli kurultay yapılacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal