CHP'de İmza Süreci Bitti! Muhaliflerden İlk Açıklama Geldi

CHP PM üyesi Gaye Usluer, imzaların toplandığını ve imzaları perşembe günü teslim edeceklerini belirtti.

30.07.2018-20:07 - (Son Güncelleme: 30.07.2018-20:08)

Kurultay isteğinde bulunanların imzaları CHP Genel Merkezi'ne teslimi için bir haftalık süreleri bulunuyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) üyesi Gaye Usluer, sürecin tamamlanmasına dair yaptığı açıklamada, olağanüstü kurultayın toplanması için yeterli sayıda imzanın toplandığını duyurdu.

6 AĞUSTOS'A KADAR İMZALARIN GENEL MERKEZE VERİLMESİ LAZIM

Tüzük gereği verilen bir haftalık süre, verilen imzaların ulaştırılması, tasnifi, derlenmesi ve sunuma hazır hale getirilmesi için tanınıyor. 6 Ağustos Pazartesi gününe kadar verilen imzaların parti genel merkezine sunulması gerekiyor.

VERİLEN İMZALAR GENEL MERKEZ TARAFINDAN İNCELENECEK

Olağanüstü kurultay istemiyle imza toplayanların bu imzaları CHP Genel Merkezi’ne ulaştırmasıyla süreç bitmiş olacak. Genel merkeze teslim edilen imzalar genel merkez tarafından incelenecek.

İMZALARIN 45 GÜN İÇERİSİNDE TOPLANMASI GEREKİYOR

İnceleme sonunda yeterli çoğunluk olan 625 imzaya ulaşılması durumunda ise CHP Genel Merkezi’nin 45 gün içerisinde kurultayı toplaması lazım.

"İMZALARI PERŞEMBE GÜNÜ GENEL MERKEZİMİZE TESLİM EDECEĞİZ"

CHP PM Üyesi Gaye Usluer sosyal paylaşım platformu Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Bugün saat 17.30'da imza verme işlemi sona ermiştir. Noter Tasdikli yeterli sayıda imzayı birleştirerek Perşembe günü Genel Merkezimize teslim edeceğiz. Değisim ve UmutKurultayı'na destekveren tüm Delegelerimize yürekten teşekkür ederiz’’ ifadelerini kullandı.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ise yaptığı açıklamada, "Bugün saat 17.30'da imza verme işlemi sona ermiştir. Noter Tasdikli yeterli sayıda imzayı birleştirerek Perşembe günü Genel Merkezimize teslim edeceğiz" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal