CHP'de Büyük Skandal!

Didim Belediyesi'nin 6 bin 197 metrekarelik belediye hizmet binası icradan satışa çıkarıldı.

03.10.2018-09:20 - (Son Güncelleme: 03.10.2018-09:08) CHP'de Büyük Skandal!

2014 yılında  CHP'li Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı idaresindeki belediyeden ruhsat temin edilerek Nehirsan İnşaat tarafından ilçede iki bloktan oluşan rezidans projesi başlatıldı. 30 Mart 2014 yılında gerçekleşen yerel seçimler sonrasında Didim Belediye Başkanı CHP'li Ahmet Deniz Atabay oldu. Yeni başkan tarafından projenin yapı ruhsatı iptal etti. Nehirsan İnşaat ruhsatın iptal edilmesiyle mağdur duruma düştü. Ruhsat iptalinin yargıya taşınmasının ardından Danıştay 6. Dairesi, Didim Belediyesi'nin verdiği iptal kararını bozdu. Kararın nedeninde 'inşaatın imar mevzuatına uygun' olduğu ifade edildi. Sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 9 Aralık 2016 yılında bir TV kanalında "Didim'de iki yüksek bina var, bu binaların yıkılması lazım" ifadelerinin kullanınca Danıştay 6. Dairesi bir anda daha önceki kararından vazgeçti. Nehirsan İnşaat'ın avukatı Murat Sultansu, Kılıçdaroğlu ile ilgili 'adil yargıyı etkilemeye teşebbüs'ten suç duyurusunda bulundu.

HACİZ GELDİ

Nehirsan İnşaat, CHP'li Didim Belediyesi ile ilgili meydana gelen mağduriyet ve bir kısım zararlarının tazmini isteği ile dava açtı. İşte o davanın ardından belediyenin şirkete 1 milyon 405 bin 565 lira ödemesine karar verildi. Ancak Didim Belediyesi verilen sürede parayı yatırmayınca belediyeye İstanbul Anadolu 6. İcra Dairesi'nce ödeme emri gönderildi. Tüm bunlara rağmen ödemelerini yapamadıklarını gösteren Didim Belediyesi'nin önce tüm banka hesaplarına el koyduran şirket avukatı Murat Sultansu, ardından Başkan'ın makam aracının da içerisinde bulunduğu 108 araca haciz getirtti.

'KENDİ BELEDIYELERİNİZE BAKIN'

En son Didim Belediyesi'nin 6 bin 197 metrekarelik belediye hizmet binası icradan satışa çıkarıldı. Nehirsan İnşaat, İstanbul Anadolu 6. İcra Dairesi'nden satış işlemleri ile ilgilendi. Söz konusu durum ile ilgili konuşma gerçekleştiren Nehirsan İnşaat'ın avukatı Murat Sultansu, "Didim Belediyesi iflas etmiştir. Banka hesaplarında para yoktur, herhangi bir yerden de alacaklı değildir. Bin liralık gömlekle Kapalıçarşı'da kriz var diyen CHP'li milletvekilleri dönsün kendi iflas etmiş belediyeleriyle uğraşsın. Ya da 600 bin TL'lik malvarlığına sahip Genel Başkanları nasıl 900 bin TL tazminat borcu verebiliyorsa belediyelerine de aynı yerden borç alıp versinler, tazminat borçlarını ödesinler. Genel Başkanları belediyeleri borçlarına yardım etsin, bundan sonra da sağa sola ekonomi dersleri vermeyi bıraksınlar" ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal