CHP ve İYİ Parti Seçim İttifakının Genişletilmesi Konusunda Anlaştı

CHP ve İYİ Parti yerel seçimlerdeki ittifakın genişletilmesi için nihai mutabakata vardı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Lideri Akşener'in konuyla ilgili ortak basın açıklaması yapması bekleniyor.

25.01.2019-12:11 - (Son Güncelleme: 25.01.2019-12:06) CHP ve İYİ Parti Seçim İttifakının Genişletilmesi Konusunda Anlaştı

Yerel seçim öncesi ittifak kararı alan CHP ve İYİ Parti 21 büyükşehirde anlaşmaya varmıştı. İttifakın genişlemesini arzulayan iki parti görüşmelerine devam etmiş, fakat bazı ilçelerde fikir ayrılıkları olduğu meydana çıkmıştı. Gelen son dakika bilgisine göre, pürüzler giderildi ve iki parti yerel seçime dönük iş birliğinin genişletilmesinde nihai anlaşmaya vardı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ittifak protokolü açıklaması için saat 11.30’da, görüşmeleri yapan Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun’la beraber İYİ Parti Genel Merkezi’ne gitti. Heyette, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kusoğlu da yer aldı.

Kılıçdaroğlu’nu genel merkez girişinde İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu karşıladı. Kılıçdaroğlu açıklama öncesi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile makamında gazetecilere kapalı görüşme gerçekleştirdi.

AÇIKLAMA YAPILACAK

Görüşmenin sonrasında iki liderin ortak basın açıklaması yapması bekleniyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal