CHP ve İYİ Parti İttifak Yapacak mı?

CHP ve İYİ Parti arasında 2019 Mart yerel seçimlerinde yapılması planlanan ittifak için heyetler arası teknik çalışmalar sürüyor.

20.11.2018-08:58 - (Son Güncelleme: 20.11.2018-08:56) CHP ve İYİ Parti İttifak Yapacak mı?

CHP ve İYİ Parti'de neler oluyor? İttifak olacak mı? Olmayacak mı? İşte herkesin merak ettiği o sorunun detayları... CHP ve İYİ Parti arasında 2019 Mart yerel seçimlerinde yapılması planlanan ittifak için heyetler arası teknik çalışmalar sürüyor. Geride bıraktığımız hafta ilk kez buluşan CHP'li Bülent Tezcan ve İYİ Parti'li Koray Aydın bu hafta içerisinde yeniden bir araya gelecek. Görüşmede il bazında teklifler üzerinde değerlendirmeler yapılacak.

Heyetler arası görüşme yapılmadan önce iki parti de kendi çalışmasını yürütüyor. CHP-İYİ Parti iş birliğinin sınırlı sayıda ilde yapılacağı kaydediliyor. İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Manisa, Antalya, Kayseri, Kocaeli, Bursa'da olası iş birliğinden söz ediliyor.

İTTİFAK BAŞLAMADAN DAĞILACAK MI?

Seçmenine siyasette iddiasını sürdürdüğü ve kalıcı olduğu mesajı vermek için 31 Mart seçimlerini geçme planları yapan İYİ Parti, bu doğrultuda bazı illerde ipi göğüslemenin hesaplarını yapıyor. Bu çerçevede düşünülen adresler olarak ise halen MHP'nin elinde olan iller ön planda...

CHP TEKLİFE SICAK BAKMIYOR

İYİ Parti'nin MHP'nin yönetimini elinde tuttuğu Adana, Mersin, Manisa, Isparta, Bartın, Karabük'e gözünü diktiği ifade ediliyor. CHP'nin ise Adana ve Mersin'de elinin güçlü olduğu bu yüzden de hem bu illeri hem de diğer illeri İYİ Parti'ye vermek istemediği konuşulanlar arasında... Bakalım yerel seçimlere kadar bu süreç nasıl ilerleyecek...

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal