CHP ve İYİ Parti İstanbul ve Ankara'da Birbirlerini Destekleyecekler

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, çok konuşulacak bir iddia ortaya attı. İddiaya göre İYİ Parti İstanbul'da, CHP de Ankara'da aday çıkarmayarak birbirlerini destekleyecekler. Aday olacak isimler ise İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, Ankara'da ise Mansur Yavaş olarak konuşuluyor.

07.12.2018-10:28 - (Son Güncelleme: 07.12.2018-10:16) CHP ve İYİ Parti İstanbul ve Ankara'da Birbirlerini Destekleyecekler

Büyük bir ihtimalle İYİ Parti CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nu, CHP'de Ankara'da İYİ Parti'nin adayı Mansur Yavaş'ı destekleyecek.

Yerel seçim için geri sayım devam ederken partilerin aday tespit etme çalışmaları sürüyor. Ankara için Mehmet Özhaseki ve İzmir için Nihat Zeybekçi adını açıklayan AK Parti'de İstanbul adayının ise Binali Yıldırım olmasına hemen hemen kesin gözüyle bakılıyır.

MHP'nin bu 3 büyükşehirde AK Parti adayını desteklme kararı ardından gözler CHP ve İYİ Parti adaylarına döndü. İki parti arasında süren ittifak görüşmeleriyle alakalı son gelişmeleri köşesinde yazan Habertürk yazarı Sevilay Yılman "İYİ Parti ile olan ittifak görüşmeleri hemen hemen sona ermiş gibi." diye yazdı.

İSTANBUL'DA CHP, ANKARA'DA İYİ PARTİ

İttifakta kriz yarattığı öne sürülen 'Ankara adayı' ile alakalı da problemin aşıldığını söyleyen Yılman, İstanbul ve Ankara için dikkat çeken bir iddiayı gündeme taşıdı.

"Kaynaklarım ittifak gereği İstanbul'dan İYİ Parti'nin, Ankara'dan da CHP'nin aday çıkarmayacağını öne sürüyorlar. Büyük bir ihtimalle İYİ Parti CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nu, CHP'de Ankara'da İYİ Parti'nin adayı Mansur Yavaş'ı destekleyecek" diye yazan Yılman, ittifakta açıklamaların beklenmesinin sebebi olarak diğer kentlerdeki pazarlıkların sürdüğünü söyledi.

CHP VE HDP'NİN İSTANBUL ADAYLARI

Öte taraftan İstanbul için de önemli bilgiler veren Yılman, CHP'nin adayının Ekrem İmamoğlu olacağını öne sürerken, HDP'nin adayı için Celal Doğan adının geçtiğini söyledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal