CHP Ve İYİ Parti İşbirliğinde Son Durum!

CHP’nin yerel seçimler için İYİ Parti ile kritik görüşmeler gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Bu görüşmeleri CHP'yi temsilen Bülent Tezcan, İYİ Parti'yi temsilen ise Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın yürüttüğü öğrenildi.

03.11.2018-09:44 - (Son Güncelleme: 03.11.2018-10:00)

Yerel seçimler için az bir süre kalmışken hem aday belirleme hem de farklı partilerle gerçekleşecek işbirliği görüşmeleri hareketlendi. Kulislere gelen iddialara göre CHP ve İYİ Parti, yerel seçimler için arka kapı diplomasisi içindeler. Görüşmelerin seçim ittifakı yerine belli yerlerde işbirliğini içerdiği ifade ediliyor.

PARTİ MECLİSİ ONAYLAMALI

CHP’nin Ankara ve Mersin’de ortak aday çıkaracağı da kulislere gelen bir diğer bilgi. Kılıçdaroğlu’nun ‘Ankara adayı’ olarak ilan ettiği Mansur Yavaş’ın iki partinin ortak adayı olacağı tattışılıyor. Mersin’de ise mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Burhanettin Kocamazlar’ın da ismi kulislerde ortak aday olarak söyleniyor. Kocamazlar’ın partisi tarafından aday gösterilemeyeceği ifade edilmiştir. Her iki isme Parti Meclisi’nden (PM) onay verilip verilmeyeceği de gündemde. Yavaş’ın adaylığı ile ilgil PM üyelerinden eleştirilerin geldiği bilgisi kamuoyuna duyurulmuştu. Son alarak Ankara’da gerçekleşen bölge toplantısında partililer Yavaş’ın adaylığına sert tepki gösterdiği ortaya çıktı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal