CHP ve İYİ Parti Anlaştı! Parlamenter Sisteme Dönülecek

Millet İttifakı'nın liderlerinden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir görüşme yaptı. Görüşmenin ardından yapılan açıklamada seçimin kazanılması durumunda parlamenter sisteme yeniden dönüleceği açıklandı.

04.06.2018-13:29 - (Son Güncelleme: 04.06.2018-13:36)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Millet İttifakı'ndaki üyelerinden İYİ Parti Lideri Meral Akşener, CHP Genel Merkezi'nde bir görüşme yaptı.

İki lider toplantı ardından yaptıkları konuşmada "İktidara geleceğiz ve parlamenter düzene tekrar döneceğiz" dedi.

Akşener, görüşme ardından yaptığı konuşmada cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerinin kazanılması halinde parlamenter sisteme dönüş takviminin görüşüldüğünü söyleyerek "Sayın Temel Karamollaoğlu ile de görüştüm, o da bu hususun tartışılmasına olumlu cevap verdi. Millet İttifakı'nın liderlerinden biri olarak bu meseleyi paylaştım" dedi.

"PARLAMENTER SİSTEMİ KONUŞTUK"

Kemal Kılıçdaroğlu ise şu açıklamayı yaptı:

Sayın Genel Başkana teşekkür ediyorum. Bütün engellemelere, hükümetin baskılarına rağmen bu ülkeye demokratik parlamenter düzeni getirmek ve Meclis'i daha güçlü yapmak için yola çıktı. Vatandaşımız bizden şunu talep ediyor, mecliste çoğunluğu aldınız, cumhurbaşkanlığı seçimini kazandınız. Bizim tarafımızdan büyük bir öneri idi bu. Beraber yerine getireceğiz, beraber parlamenter düzeni nasıl sağlamlaştıracağımızı, Türkiye'nin önündeki engelleri nasıl aşacağımızı, tüm hukuksal düzeni darbe hukukundan nasıl kurtaracağımızı görüştük. Sayın genel başkana bir defa daha teşekkür ediyorum.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin geçiş dönemi için 2 sene öngördüğünü söylemesinin sonrasında Akşener seçim beyannamesini duyurduğu toplantıda, Millet İttifakı'nda olan partilere çağrı gerçekleştirerek parlamenter sisteme tekrar dönmenin yol haritasını tespit etmeyi önermişti.

SONRA SP LİDERİYLE GÖRÜŞECEK

Parlamenter düzene dönüşün en kısa zamanda bitirilmesi gerektiğini söyleyen İyi Parti Genel Başkanı Akşener, Kılıçdaroğlu'nun sonrasında Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile bir görüşme yapacak. İki lider telefonda yaptıkları konuşmada miting programlarına bakarak bugün için randevulaşmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal