CHP ve İYİ Parti Ankara'nın CHP'de Kalması Konusunda Anlaştı

CHP ve İYİ Parti arasında devam eden ittifak görüşmelerinden Ankara kararı çıktı. Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya'nın iddiasına göre, iki parti Ankara'nın CHP'de kalması konusunda anlaştı.

11.12.2018-11:06 - (Son Güncelleme: 11.12.2018-10:57) CHP ve İYİ Parti Ankara'nın CHP'de Kalması Konusunda Anlaştı

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, CHP ile İYİ Parti arasında devam eden 'ittifak' görüşmelerinde bir uzlaşıya varıldığını iddia etti. Sarıkaya, "Sonuçta Ankara'nın CHP'de kalması hususunda anlaşmaya varılmış" dedi.

Muharrem Sarıkaya, "Müzakerelerin tıkandığı nokta" başlığıyla paylaşılan yazısında "Müzakerede gelinen noktaya 4 büyükşehirde kilitlenme" sözlerini kullandı.

AKŞENER'İN TALİMATI SONUCU, KARAR VERİLDİ

"Aşılması için de bu akşama dek mesafe katedilmesi gerek" diyen Sarıkaya, şöyle söyledi:

"Sonuçta İYİ Parti lideri Akşener 'Tıkanıklık bu akşama dek çözülemezse çarşamba sabah görüşmelerin sona ermesi' emrini arkadaşlarına vermiş ve CHP tarafına da bu söylenmiş. Karara da hafta sonu yoğun biçimde süren trafik sonucu varılmış. CHP'den Bülent Tezcan'ın çekilmesi ardından müzakerelere devam eden Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile İYİ Parti'den Koray Aydın ile cumartesi gecesi liderlerin buluşmasının hemen sonrasında pazar gününü yoğun mesai ile bitirmiş. Daha önce 9 büyükşehir üstünde devam eden müzakere bir kenara atılıp, 81 il üstünden tekrar başlatılmış. Salıcı ve Aydın pazar günü en az 5 defa iki lider arasında mekik diplomasisi yürütmüş. Neticede Ankara'nın CHP'de kalması hususunda uzlaşmaya varılmış."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal