CHP Ve HDP'li Belediyelerin Sendika Tehdidine Büyük Tepki

Personeli sendika değiştirmeye sürükleyen  CHP ve HDP’li belediyeleri protesto çalışmaları devam ediyor. Antalya’da Memur-Sen üyesi bir grup vatandaş belediye önünde eylem gerçekleştirdi.

27.04.2019-11:54 - (Son Güncelleme: 27.04.2019-21:44)

4 bin 910 üyelerinin istifa ettirildiğini ifade eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 'Bu emek hırsızlığının, baskının, şantajın hesabını sorarız. Yargıda da, meydanda da sorarız' şeklinde konuştu. Hak-İş Mardin İl Başkanı Eşref Cihan 40 üyelerinin tehdit yoluyla istifa ettirildiğini açıkladı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın da içlerinde olduğu grup, Antalya'da Muratpaşa Camii önünde bir araya gelerek sloganlarla Antalya Büyükşehir Belediyesi önüne geldi. Grup adına açıklamalarda bulunan Yalçın, milletin emanet ettiği iradenin baskı aracına dönüştüğünü dile getirdi. Belediyenin gücü kullanılarak personelin sendikadan istifaya zorlandığını ifade eden Yalçın, seçimlerden sonra baskı ve tehdit yolu ile 4 bin 910 üyelerinin istifa ettirildiğini belirtti.

CHP EMEK KATİLİ ÇIKTI

Çalışanlara karşı baskı ve psikolojik şiddet ve tehdidin sürdüğünü ifade eden Yalçın, üyelere ekmekleri üzerinden şantaj yapıldığını, kendilerine "emek örgütü" diyenlerin ne emeğe ne de ekmeğe saygılarının olduğunu dile getirdi. Yalçın, 'Meydanlarda 'Martın sonu bahar' diyenlerin ilk icraatı emekçinin yazını kışa çevirmek oldu. Kendilerine adalet havarisi' diyenler meğer emek ve adalet katiliymiş. Bu emek hırsızlığının, baskının, şantajın hesabını sorarız. Yargıda da, meydanda da sorarız' şeklinde konuştu.

Yalçın'ın konuşmasından sonra Memur-Sen üyeleri, "Özgürlüğe aşığız, baskılara karşıyız", "Bahar dediniz kara kış getirdiniz" sloganları ile protestoya devam etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal