CHP Sözcüsü Bülent Tezcan: İnce, Erdoğan’la Mı Yarıştı Partiyle Mi?

CHP’de kurultay tartışmaları devam ederken parti içi muhalefet ve genel merkezden yana tavır alanlar iddialarını tek tek anlatıyor. CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, İnce’nin iddialarına karşı ‘‘İnce, Erdoğan’la mı yarıştı partiyle mi?' cevabını verdi.

30.07.2018-10:03 - (Son Güncelleme: 30.07.2018-10:22)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan Hürriyet’ten İpek Özbey’in sorularını yanıtladı.

İMZALAR TOPLANMADI

CHP Sözcüsü, ‘İmzalar toplandı mı toplanmadı mı?’ şeklinde gelen bir soruya ‘’Bize gelen bilgi yeter sayıya ulaşmadığı yönünde’’ diye cevap verdi.

TOPLANAN İMZALARIN VERDİĞİ MESAJ?

‘’Diyelim ki yeter sayıda imza toplanamadı, 500-600’de kaldı. Bu sayının size verdiği bir mesaj yok mu?’’ şeklinde gelen bir soruya ise Tezcan ‘’Kuşkusuz imza sayısı siyaseten belli mesajlar ifade eder. Bu çerçevede hem Sayın Genel Başkan hem Merkez Yönetim Kurulu (MYK) hem de Parti Meclisi oturup değerlendirme yaparız. Ancak sonucu partide bir genel başkan değişimi eksenine sıkıştırmak doğru değil’’ şeklinde cevap verdi.

‘’BU CHP’DEN BİR ŞEY OLMAZ’’

‘’Her seçimden sonra CHP seçmeninde şöyle bir kanı oluşuyor: “Bu CHP’den bir şey olmaz!” Seçmenin serzenişini nasıl değerlendiriyorsunuz?’’ sorusuna ise Bülent Tezcan şu şekilde cevap verdi:

‘’İnsanlar iktidar istiyor. “Bu CHP’den bir şey olmaz” sözü her seçim sonrası seçimi kazanamamanın verdiği bir yeni arayış. Bu bize neyi öğretmeli? Biz seçim sonrasında doğru değerlendirme yapmalıyız. Bakın bizim en büyük problemlerimizden biri şu: 28 yıldır bu partide çalışıyorum. 28 yıldır hiçbir seçim görmedim ki, seçimden sonra genel başkanlık ya da genel merkez ekseninde bir kurultay tartışması olmasın. Biz her seçim sonrası seçim değerlendirmesi tartışması değil, kurultay tartışması yapıyoruz. Ve o kurultay tartışması hep bir iç iktidar yarışı ekseninde yürüyor. “Sen bırak, ben geleyim!” meselesi bundan önce de vardı. Ben o zaman da karşı çıkardım. İç iktidar yarışması ekseninde tartışırsanız doğru, sağlıklı bir değerlendirme yapamazsınız. Kurultay isteyen diyor ki, “Yönetim değişsin, her şey güllük gülistanlık olacak…” Yönetimi değiştirmek için bütün duygularını sel gibi akıtıyor. Parti içi iktidarsa bir savunma psikolojisi içine giriyor ve süreç bunun üzerinden yürüyor.’’

‘’İNCE ERDOĞAN İLE Mİ YARIŞTI, PARTİYLE Mİ?”

‘’İnce’nin partinin üstünde oy alabildikten sonra genel başkanlığa aday gösterilmesi eleştirilecek bir şey midir?’’ sorusuna ‘doğru bulmuyorum’ cevabını veren Tezcan sözlerine şu ifadelerle devam etti:

‘’Zaten kendisi de genel başkan adayı olmayacağını, genel başkanın hiçbir faninin yapamayacağı şeyi yaptığını ifade etti. Ayrıca şu değerlendirmeyi de doğru bulmuyorum: Yüzde 30 oy Muharrem İnce’nin, yüzde 22.5 oy Kemal Kılıçdaroğlu’nun. Yüzde 30 da yüzde 22.5 da hepimizin. Eğer bunu söylersek, şunu sormak lazım: “Sayın Muharrem İnce Erdoğan ile mi yarıştı, partiyle mi?”

DELEGELERE BASKI İDDİASI

Delegelere imzaları geri çekin baskısına dair iddialarına ilişkin Tezcan ‘’Böyle bir şey mümkün değil’’ cevabını verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal