CHP Milletvekili Gürsel Tekin, Genel Merkez'e İsyan Etti

CHP'de aday belirleme sürecinde meydana gelen tartışmalar bitmek bilmiyor. Son olarak İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de isyan etti. Tekin, aday belirleme sürecinde kimseye danışılmadığını söyledi.

11.02.2019-10:40 - (Son Güncelleme: 11.02.2019-10:31) CHP Milletvekili Gürsel Tekin, Genel Merkez'e İsyan Etti

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 35 senelik bir partili olarak, aday tespit etme sürecinde meydana gelenler hususunda "örgütün sesi olmalıyım" diyerek CHP Genel Merkezi'nin aday tespit etme sürecini eleştirdi.

EN ÇOK DESTEK BULANLAR ADAY GÖSTERİLMEDİ

CHP'nin aday tespit etmede liyakata önem vermesi ve "bir fazla oy getirecek" kişinin aday olması gerektiği halde, bunun olmadığını söyleyen Tekin, "Üzülerek ifade ediyorum, adayların objektif kriterlere göre tespit edildiğini söylemek mümkün değil. Her seçim çevresinde sanki farklı bir kriter, farklı bir standart ortaya koyuldu. Birçok büyükşehirde, kamuoyu anketlerinde en fazla destek gören arkadaşlar aday gösterilmedi" dedi.

KİMSEYE DANIŞILMADI

Kendisinin milletvekili olduğu İstanbul meselesinden örnek veren Tekin, "Hayatını İstanbul'a vermiş, ben dâhil birçok arkadaşımızın ne yazık ki fikirlerine dahi danışılmadı" diye konuştu.

KİŞİSEL, ŞAHSİ ÖLÇÜTLER VE KEYFİLİK...

Adayların tespit edilmesinin sonrasında meydana çıkan tablonun, "CHP'nin oy kazanmasından başka ölçütlerin devreye girdiğini" gösterdiğine vurgu yapan Gürsel Tekin, "Biz eskiden kim CHP’ye bir oy fazla kazandırırsa o aday olmalıdır derdik. Bugün CHP'nin oy kazanmasından ve başarısından başka ölçütler de devreye alınmış halde. Şahsi, bireysel ölçütler ve keyfilik ne yazık ki maliyetsiz değildir. 31 Mart’ta bu maliyet ile partimizin karşılaşmamasını ümit ediyoruz" diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal