CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan Yönetim Sistemi Açıklaması: Eskiye Dönmeyi İstemiyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yönetim sistemi tartışmalarıyla ilgili açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "Eski sisteme biz de dönmek istemiyoruz. Darbe hukukun arınmamış bir anayasa varsa eski sisteme dönmek uygun değil" dedi.

05.07.2019-12:49 - (Son Güncelleme: 05.07.2019-13:20)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti. Görüşmenin sonrasında iki isim kameraların karşısına geçerek kısa bir basın toplantısı yaptı.

YÖNETİM SİSTEMİ MESAJI

CHP lideri Kılıçdaroğlu, yeni parti kurulacağı iddiaları ve yönetim sistemi hakkında açıklamalar yaptı. CHP lideri şunları söyledi:

"Yeni partilerin kurulması benim ilgi alanımın haricinde. Yeni kurulacak partiler kurulur mu kurulur mu takip ediyorum. Eski sisteme dönüş isteğimiz bizim hiç olmadı. Darbe hukukun arınmamış bir anayasa varsa eski sisteme dönmek uygun olmaz. Anayasa'da köklü değişiklikler lazım ve Cumhurbaşkanı'nın tarafsız olması lazım. Biz demokratik bir yönetim istiyoruz. Biz hiçbir zaman eski sisteme övgüler dizmedik. Tek adam rejiminin nelere mal olduğunu görüyoruz ve tanığıyız. Dünya kadar problemi olan bir Türkiye'nin demokratik bir parlamenter sistem içerisinde, liyakat sistemi içerisinde biz isteriz. İsmi ne olur, nasıl tanımlarsanız tanımlayın; demokrasi, hak, adalet olmasını istiyoruz."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal