CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan Milliyetçilik Çıkışı: Asıl Milliyetçi Biziz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu milletçilik üzerinden MHP Lideri Bahçeli'ye yüklendi. Kılıçdaroğlu, "Biz birilerinin yaptığı gibi sözde milliyetçi değiliz, milliyetçi bir partiyiz" dedi.

16.10.2018-15:25 - (Son Güncelleme: 16.10.2018-15:16) CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan Milliyetçilik Çıkışı: Asıl Milliyetçi Biziz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye "Türkiye'nin onuruyla ve haysiyetiyle oynayan bu hükümete destek vermeye devam edecek misin?" diye soran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Biz birilerinin yaptığı gibi sözde milliyetçi değiliz, milliyetçi bir partiyiz. Bizim 6 okumuzdan birisi milliyetçiliktir, kimseye boyun eğmeyiz" dedi.

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalar yapan Kılıçdaroğlu, ABD'li papaz Andrew Brunson'ın serbest kalması ile alakalı, ''Gizli tanık rezaleti oldu. Papaz gitti neredeyse utanmasalar devlet töreni gerçekleştirecekler. Hani vermem diyordun ne oldu da verdin? Erdoğan'a soruyorum ne müzakeresi oldu?'' sözlerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

— Bir yarayı saracağız, kimsenin burnu kanamadan, bunun olması Suriye için de Türkiye için de Avrupa barışı için de çok kritiktir. Suriyelileri memleketlerine yollayacak olan parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir.

— Erdoğan, 11 Ocak'ta diyor ki, "Bu fakir bu vazifede olduğu müddetçe bu teröristi alamazsın." Brunson şu an nerede? 11 Ağustos'ta "Tehdit ediyor yarın saat 18:00'e kadar vereceksiniz. Burası çatladıkapı ülkesi mi? Burası Türkiye Türkiye!" Ee ne oldu? Brunson'ı verdin. Senin sayende oldu bunlar. Polis Akademisi'nde "Sizde de bir var bizde de bir papaz var ver papazı al papazı diyorum ‘orayı karıştırma' diyorlar" Bizdeki gitti neyle? Özel uçakla yolladın. Utanmasalar devlet töreniyle yollayacaklardı. Ne oldu da yolladın? Sen Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin onuru ve şerefiyle nasıl oynarsın?

'FİDYE VERDİN Mİ?'

— Ne müzakeresi oldu? Fidye yolladın mi? Ya Trump doğruyu konuşuyor, sen yalan konuşuyorsun. Ya sen doğru konuşuyorsun, Trump yalan konuşuyor. Fakat hep Trump'ın dediği oldu. Sen Koskoca Türkiye Cumhuriyeti devletinin iradesini Trump'a verdin. Senin yatacak yerin yok. Yok mahkeme karar almış. Geçiniz, geçiniz. Trump kime teşekkür ediyor? Mahkemeye değil sana.

BAHÇELİ'YE ÇAĞRI

— Bahçeli'ye açık ve net bir çağrı yapıyorum: Türkiye'nin onuruyla oynayan bu hükümete ve saraya destek vermeye devam edecek misin?

CEMAL KAŞIKÇI TEPKİSİ

— Niçin gerekeni yapmıyorsun? Bir gazeteci senin ülkende nasıl katledilir? Ses kayıtları var diyorlar.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal