CHP Lideri Kılıçdaroğlu Değişim Sözlerine Açıklık Getirdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu daha önce söylediği partide değişim sözlerine açıklık getirdi. Kılıçdaroğlu'nun bahsettiği değişim örgütlenme alanında olacak.

26.07.2018-09:29 - (Son Güncelleme: 26.07.2018-09:20) CHP Lideri Kılıçdaroğlu Değişim Sözlerine Açıklık Getirdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Göreceksiniz, yeni dönemde de partide ciddi değişiklikler olacaktır" dediğinde, yönetim değişikliği olarak algılanmıştı. Kılıçdaroğlu'nun partinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinde değişiklik yapacağı ve sayısını da düşüreceği biçiminde yorumlanmıştı..

"KÖKLÜ DÖNÜŞÜM OLACAK"

Habertürk'e açıklamalar yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yapmayı istediği değişimin ne olduğunu duyurdu. Kılıçdaroğlu "Değişim isteği var zaten" dedi ve sözlerinin önceki günkü sözlerinin de bunun neticesi olduğuna işaret edip ilave etti:

"Son 9 senede her sene bir seçim oldu. Partinin iç dinamikleri ile alakalı değişim hazırlıkları hep geri plana bırakıldı. Şimdi önceliğimiz bu olacak. Yepyeni bir örgütlenmeyi amaçlayan, örgütsel bir yapılanmaya gideceğiz. Bu ciddi, köklü bir değişim olacak…"

DETAY VERMEDİ

Bu dönüşümün ne şekilde yapılacağı ile alakalı örgütle beraber karar vereceklerini açıkladı. İçeriği hususunda bilgi vermekten özenle kaçındı.

Olağanüstü seçimli kurultay için toplanan imzalar hususunda "Varsa çoğunluk kurultayı yaparız" dedi. Kılıçdaroğlu "Eski Genel Sekreter Önder Sav ve grubunun da içinde yer aldığı bir ekip 'değişim olsun' diye istek yapıyor. Hayrete düştüğüm nokta da burası... Nasıl oluyor da istiyorlar, anlamıyorum…" ifadelerini kullandı.

DELEGEYE GÜVENİYORUM

Yani senelerdir partide olduğu makamı terk etmemek için mücadele veren birinin bugün nasıl değişimden söz edebildiğini sorguladı. "Ben delegenin sağduyusuna güveniyorum" dedi…

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal