CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Avukatına 'FETÖ'ye Yardım' Davası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik’e 'FETÖ’ye yardım' davası açıldı. Çelik’in, MİT TIR'ları olayından 1 gün sonra 22 gazinin MİT görevlileri hakkında yaptığı suç duyurusunu organize ettiği tespit edildi.

30.01.2020-19:44 - (Son Güncelleme: 30.01.2020-19:40) CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Avukatına 'FETÖ'ye Yardım' Davası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “FETÖ’ye yardım” soruşturması tamamlandı.

Çelik’e “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek”, “kamu görevlisine alenen hakaret” ve “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamaları yöneltildi. O dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Twitter üzerinden hakaret eden Çelik’in zincirleme şekilde ‘Kamu Görevlisine Hakaret’ suçunu işlediği ifade edildi.

YARSAV’A 17 BİN TL BAĞIŞ

İddianamede, hakimlik mesleğinden istifa ettikten sonra Çelik’in FETÖ’nün kontrolüne geçen ve KHK ile kapatılan Yargıçlar ve Savcılar Birliği’ne (YARSAV) HSYK üyeliği seçimi sürecinde 17 bin lira bağış yaptığı bilgisi de yer aldı. Yeni Şafak'ın haberine göre, şüphelinin savunmasının aksine 2014’te YARSAV’ın göstermiş olduğu adayların birçoğunun sonradan FETÖ/PDY irtibatı sebebiyle kamudaki görevlerinden çıkarıldıkları belirtildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal