CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan YSK'ya Skandal Sözler

CHP Genel Kemal Kılıçdaroğlu'ndan, YSK'nın İstanbul kararından ardından skandal bir açıklama geldi. Kılıçdaroğlu, YSK hakimleri için "Çete mensubu" benzetmesinde bulundu.

07.05.2019-14:05 - (Son Güncelleme: 07.05.2019-13:58)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında bazı açıklamalarda bulundu.

Yüksek Seçim Kurlunun (YSK) İstanbul kararına ilişkin yorumlamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, 4'e karşı 7 oyla kararı kabul eden YSK hakimleri için "Çete mensubu" sözlerini kullandı.

'AK PARTİYLE DİYALOG KURUP SEÇİMİ İPTAL ETTİRİYORLAR' İDDİASI 

Kılıçdaroğlu'nun açıklaması şöyle;

"Sandık kurullarının oluşumunda bir hata var dediler. Sandık kurullarını biz oluşturmadık, AK Parti de oluşturmadı. Daha önceki seçimlerde de yaptılar. İtiraz yoktu. Bunların değişmesi lazım dediler. Bunu neden gösterilerek verilen mazbatayı iptal ettiler. Hakim dediğin adam satılık adam değildir. Hakim dediğin kişi siyasi baskılara boyun eğmez. Vicdanıyla adaletle karar verir. Adaletin olmadığı bir devlet ayakta kalamaz. Devletin temeliyle oynadılar. 7 tane hakim aracılığıyla yaptılar. Kumpası CHP yapmadı, onu anlamışlar. Bu işte bir gariplik var onun için itiraz ediyoruz diyorlar. Ne oluyor peki? Oturuyorlar YSK içindeki 7 çete mensubu hakim iptal karar veriyorlar. 7 çete üyesi arka kapıdan AK Parti'nin belirli çevreleriyle diyalog kurarak seçimi iptal ediyorlar."

Bu sözlerden sonra Kılıçdaroğlu, 7 hakimin ismini tek tek sayrarak CHP'li milletvekillerine yuhalattı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal