CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye Konulu Toplantı Yapacaklarını Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye'ye dönük operasyon işareti vermesinin ardından açıklamalar yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye konferansı yapacağız. Esad'ın izlediği politikayı savunan ya da yeren her kesimi davet edeceğiz" dedi.

08.08.2019-09:00 - (Son Güncelleme: 08.08.2019-08:55) CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye Konulu Toplantı Yapacaklarını Açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti olarak bir Türkiye konferansı yapacaklarını ve Suriye'deki bütün tarafları davet edeceklerini açıkladı. Kılıçdaroğlu, devamında "Esad'ın izlediği politikayı savunan ya da yeren her kesimi çağıracağız. Terör örgütleri ile alakalı olanlar dışında tabii" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya'nın sorularını cevapladı. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin dış politikası hakkında açıklamalar yaptı.

SURİYE KONULU KONFERANS

"Madem onlar yapmadı, şimdi biz CHP olarak Türkiye konferansı düzenleyeceğiz. Suriye gerçeğini sonbaharda masaya yatıracağız. Uluslararası bütün önemli aktörleri de davet edeceğiz" diyen Kılıçdaroğlu, devamında sorulan "Esad hükümetinden de çağıracak mısınız?" sorusuna "Tabii. Suriye'deki tüm aktörleri ve karşı tarafı da çağıracağız. Esad'ın izlediği politikayı savunan ya da yeren her kesimi çağıracağız. Türkiye gerçekleri tüm boyutları ile görmek zorundadır. Terör örgütleri ile alakalı olanlar dışında tabii" cevabını verdi.

YPG KONFERANSTA OLMAYACAK

Kılıçdaroğlu "YPG/PYD'den olmayacak mı?" sorusuna "Onlar hariç, onların dışında. Suriye'nin Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili olabilir, gelebilir. Suriye, Esad politikasını aktarabilir. Fakat bunun karşıtı da olacak aynı masada. Onu amaçlıyoruz. Cenevre benzeri bir toplantı; göçmen dernekleri de var, onların da katılımını sağlayacağız. Suriye tablosunu tüm taraflarla masaya yatırma gibi bir hedefimiz var." diye cevap verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal