CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu AİHM'in Verdiği Demirtaş Kararına Uyulmasına İstedi!

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması yönündeki skandal kararına CHP'den destek geldi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, "AİHM'in Demirtaş kararına uymamız gerek" dedi.

21.11.2018-16:10 - (Son Güncelleme: 21.11.2018-16:01) CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu AİHM'in Verdiği Demirtaş Kararına Uyulmasına İstedi!

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, dün HDP'nin eski eş Başkanı Demirtaş için serbest kalması doğrultusunda karar vermişti. Bu karar Hükümet tarafında büyük tepki toplarken, teröre siyasal destek veren bir şahsın serbest kalması çağrısı terör seviciliği olarak algılandı.

Hükümetin, tepkili açıklamalarına rağğmen ana muhalefet partisi CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu AİHM'nin kararına uyulması hususunda çağrı yaptı.

"TAHLİYE EDİLMESİ GEREKLİ"

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Demirtaş için verdiği kararı yorumladı, Demirtaş'ın tahliye edilmesi gerektiğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, AİHM’in Demirtaş'ı "derhal serbest kalması" doğrultusundaki kararı şöyle değerlendirdi:

“Dünyada hukuk devletine saygılıyız. Hukuk devletine saygılı idare var algısını meydana getirmek istiyorsak, AİHM'in Demirtaş kararına uymamız gerek, uyuyoruz da zaten. Yada onun karşılığında tazminat veriliyor. Bu sebeple kararın içeriğini görmeden, bilmeden bir şey söyleyemem. Fakat gönül isterdi ki bu kararı Anayasa Mahkemesi versin, öncelikle görüşüp bir hukuksuzluk, haksızlık varsa önce o ortaya çıkarılabilseydi." diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal