Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

CHP Kurultayında Büyük Skandal! İnce'nin Adaylığı Kesinleşmedi

CHP'nin Kurultayında mükerrer imza tartışması çıktı. Muharrem İnce'nin başvurusunda 49 mükerrer imza tespit edildiği iddia edildi. Divan ısrar ederse İnce'nin adaylığı geçersiz sayılabilir.

03.02.2018-15:30 - (Son Güncelleme: 03.02.2018-15:39) CHP Kurultayında Büyük Skandal! İnce'nin Adaylığı Kesinleşmedi

Muharrem İnce 166 delegenin imzasıyla genel başkanlık için aday oldu. Ancak Başkanlık Divanı yaptığı incelemede iki delegenin imzasını geri çektiğini, 49 delegenin de mükerrer imza attığını belirlendi.

49 MÜKERRER İMZA VAR

CNN Türk muhabiri Ünal Kaya'nın canlı yayında aktardığı bilgilere göre; mükerrer imzalar geçersiz sayılırsa Muharrem İnce'nin desteğini aldığı delege sayısı 114'e düşüyor. Genel Başkanlığa adaylık için 127 delegenin imzası gerekiyor. Gözler, imzaları değerlendirecek olan Başkanlık Divanı'nda.

MÜKERRER İMZA NEDİR?

Yani bazı delegelerin hem Muharrem İnce'nin adaylığı hem de bir başka adayın adaylığı için imza verdiği anlamına geliyor. Bu 49 imzanın geçersiz sayılması durumunda, iki delegenin de imzasını geri çekmesi nedeniyle İnce'nin topladığı imza sayısı 114'e düşebilir ve Muharrem İnce'nin adaylığı geçersiz hale gelebilir.

PEKİ NE OLACAK?

Böyle bir durumda tüzük gereği divan, mükerrer imza atan delegeleri çağırarak tercihinin hangi aday yönünde olduğunu soracak. Eğer 49 delegenin sadece 11'i bile imzasının Muharrem İnce'nin adaylığına destek olarak kullanılmasını isterse İnce'nin adaylığı netleşecek.

DİVAN'DAN AÇIKLAMA

Muharrem İnce'nin adaylığının tehlikeye girmesinin ardından Kurultay Divanı bir açıklama yaptı ve mükerrer imza ile ilgili inceleme devam ediyor.

GÜRSEL TEKİN: SORUN ÇÖZÜLECEK

Mükerrer imza kriziyle ilgili konuşan Gürsel Tekin, "Aşılır. Aşılmayacak şey değil. Çoklu adaylarda zaman zaman bilerek ya da bilmeyerek imza verilebiliyor. Bu isimlere hangi ismi seçtiği sorulacak. Sayın Genel Başkan'ı da tanıyorum. Büyük ihtimalle sorun çözülecek." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;