CHP Kurultayına Coronavirüs Ayarı

CHP'nin bu ayın sonunda oluşturmayı planladığı kurultayının coronavirüs riski nedeniyle askıya alınma durumunun olduğu, MYK'nın bugünkü PM toplantısında konuya yönelik yetki isteyeceği açıklandı.

12.03.2020-11:10 - (Son Güncelleme: 12.03.2020-12:07) CHP Kurultayına Coronavirüs Ayarı

CHP'nin bu ayın sonunda oluşturmayı planladığı kurultayının coronavirüs riski nedeniyle askıya alınma durumunun  olduğu, MYK'nın bugünkü PM toplantısında konuya yönelik yetki isteyeceği açıklandı.

İlk coronavirüs vakasının ülkede ortya çıkmasıyla, yurt gelinde toplantılar ve etkinlikler iptal edilmeye başladı. Bu durumun sonucu olarak dikkatler CHP'de binlerce partilinin yer alacağı 28-29 Mart tarihli 37. Olağan Kurultayın üzerine çekildi.

Hürriyet gazetesinden aktarılan bilgiye, virüsün bilhassa kapalı ve kalabalık ortamlarda ilerleme ihtimalinin yüksek olması sebebiyle kurultayın ertelenme konusu tartışılmaya başladı.

CHP'de Parti Meclisi (PM) toplantısı bugün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroglu öncülüğünde gerçekleşecek.  İlk olarak MYK kurultaya olası bir erteleme kararıyla ilgili PM'den yetki talep edilecek. Sağlık Bakanlığı'ndan yapılacak açıklamalar neticesinde coronavirüsün ilerleme durumu anlaşılacak. Eğer ilerleme söz konusu olmazsa MYK, PM'den aldığı yetki doğrultusunda hareket edecek.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal