CHP, Kazandığı Belediyelerde İşten Çıkarmalara Başladı

Seçimlerden önce il il gezip belediyelerden işçi çıkarılmayacağını söyleyen CHP'nin kazandığı belediyelerde işten çıkarmalar başladı.

16.04.2019-09:21 - (Son Güncelleme: 16.04.2019-09:07) CHP, Kazandığı Belediyelerde İşten Çıkarmalara Başladı

31 Mart seçimlerinden evvel meydan meydan gezerek “Hiçbir belediye işçisinin işine son vermeyeceğiz. Bizim hiç kimsenin ekmeğinde gözümüz yok" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözleri yalan çıktı. AK Parti ya da MHP’den CHP’ye geçen belediyelerde ilk icraat işçi kıyımı ve sendika dayatması oldu.

BASKI YAPIYORLAR

Küçükçekmece Belediyesi’nin CHP’ye geçmesinin sonrasında, işçilere sendika baskısı yapılması ve DİSK Şube Müdürü Adil Çiftçi, CHP’li yeni başkan Kemal Çebi’nin selamıyla geldiğini ifade ederek, işçileri ‘sendikanızı değiştirin’ diye tehditleri ardından şimdi de istifaya zorlama başladı.

Hak-İş Sendikası temsilcisine göre İstanbul Küçükçekmece’de Hizmet-İş mensubu bin 200 işçinin hepsi görevlerinden baskı yapılarak istifa ettirildi. İşçilere, DİSK mensubu olmamaları durumunda işlerine devam edemeyecekleri bildirildi. Bu bin 200 kişinin yeniden vazifeye dönemeyebileceği bildiriliyor. Küçükçekmece'de Memur-Sen'e bağlı Bem-Bir- Sen üyesi 360 kişinin de istifası talep edilidi. Esenyurt’ta da aynı biçimde işçilere baskı yapıldı. Bem-Bir- Sen üyesi 260 kişi vazifesinden istifa ettirildi. Sendika değiştirmeleri ve KESK bünyesine girmeleri durumunda işe alınacakları ifade edildi.

İŞTEN ÇIKARMALAR BAŞLADI

İzmir’de AK Parti’den CHP’ye geçen Menderes, Ödemiş, Selçuk, Torbalı ve Kemalpaşa ilçelerinde de işçiler ana muhalefetin mağduru oldu. Menderes’te bazı memurlar AK Partili olduğu iddiasıyla köpek barınakları başta olmak üzere birçok bölgeye sürgün edildi. Torbalı’da ise 30 işçinin işine son verildi. Zaten CHP’de olan Gaziemir’de ise CHP’nin yeni başkan Halil Arda 40 personeli işten çıkardı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal