CHP ile SP Görüşmesinden Ortak Açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüştü. Toplantının ardından iki başkan ortak basın açıklaması yaptı. Karamollaoğlu, Abdullah Gül sorusu üzerine 'haftaya cevap bulacaksınız' dedi.

23.04.2018-11:59 - (Son Güncelleme: 23.04.2018-15:30) CHP ile SP Görüşmesinden Ortak Açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Toplantıda Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan, Haluk Koç, Lale Karabıyık, TBMM CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da katıldı.

Toplantıda 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak genel seçimde, cumhurbaşkanı adayı ve ittifak meselelerinin konuşulduğu belirtildi.

Toplantı sonrası iki başkan ortak basın açıklaması yaptı.

''YAPTIKLARI BÜYÜK JEST. BUNU HERKES YAPAMAZ''

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu şunları söyledi:

''İfade ettiği anlam iki ayağımızı bir pabuca soktular. Bu şansı vermeden bir panik atmosferinde hükümet seçime gitme kararı aldı. Bu karar Kurumları da zorluyorlar. Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve arkadaşları tebrik ettim. Çünkü bir potansiyeli olan İYİ Parti seçime girmeme durumuyla karşı karşıya olacaktı. Yaptıkları büyük bir jest. Bunu da herkes yapamaz. Oy verecek halk, oy verme hakkını kullanacak. Temelde kendi partilerimizin çıkarlarından çok Türkiye’nin geleceğiyle ilgili hususlarda bir dirsek temasında olmamız gerekliliğini gördük.''

‘’VERİMLİ BİR TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRDİK’’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise görüşme ile ilgili şu yorumlarda bulundu:

''Sayın Temel Karamollaoğlu ile verimli bir toplantı gerçekleştirdik. İYİ Parti’ye verdiğimiz destek, tabiki bir demokrasiyi savunuyoruz. Gücü elinde tutan bir siyasi iktidarın bir partiyi seçime girdirmemek için devletin kurumlarını kullanması bizim kabul edeceğimiz bir şey değildir. 24 Haziranda ki seçimler bir partinin, iki partinin sorunu değildir. Saadet Partisi’nin demokrasiye olan bağlılığı, bizim açımızdan da kendileri açısından da son derece müspettir.''

ABDULLAH GÜL SORUSUNA CEVAP

''Abdullah Gül'ün ortak adaylığı söz konusu mu?'' sorusuna Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, ''Sizin o sorularınız bu hafta sonuna doğru cevap bulacaktır'' yanıtını verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal