CHP - HDP İttifakında Flaş Gelişme! İstanbul'da CHP'yi Destekleyecek

Kandil'in siyasi ayağı olan HDP'nin Sözcüsü Saruhan Oluç, CHP'nin Adalar Belediye Başkan adayı eski Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül'e destek vereceklerini söyledi.

30.01.2019-11:23 - (Son Güncelleme: 30.01.2019-11:08) CHP - HDP İttifakında Flaş Gelişme! İstanbul'da CHP'yi Destekleyecek

Kandil'in siyasi ayağı olan HDP'nin Sözcüsü Saruhan Oluç, CHP'nin Adalar Belediye Başkan adayı eski Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül'e destek vereceklerini söyledi.

T24 internet sitesinde, Şirin Payzın'ın sorularına cevap veren HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, sayılı günler kalan yerel seçimler hakkında çarpıcı ifadeler kullandı.

SÖZDE FEDAKARLIK 

31 Mart Seçimlerini 'Yerel değil, genel bir demokrasi referandumu' olarak değerlendiren HDP'li Oluç, 3 büyükşehirde aday gösterilmemesi hakkında, 'Bizim için kolay alınmış bir karar değil ama bu fedakârlığı yaparak bütün Türkiye'nin partisi olduğumuzu ve demokrasiye olan inancımızı göstereceğiz. İstesek aday çıkarırdık ama gün demokrasi için gerekli olanı yapma gün' dedi.

AK PARTİ'NİN OYLARI KAYACAKMIŞ

Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde  AK Parti'den HDP'ye yüzde 10'luk bir oy kaymasının yaşanacağı iddiaını savunan Oluç'a göre, Kars'ta aday olarak gösterdikleri Ayhan Bilgen'in de CHP'li seçmenden destek görecek. HDP ve CHP'nin karşılıklı verilen destekleri kirli planların sadece görünen küçük bir kısmı.

CHP'NİN ADAYI ERDEM GÜL'E DESTEK

CHP'nin İstanbul'un Adalar ilçesi için adayolarak çıkardığı  gazeteci Erdem Gül'ü desteklediklerini ifade eden HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, bazı ifadelerin tersine Erdem Gül'ün şansının oldukça fazla olduğunu belirterek, 'Göreceksiniz adada yaşayanlar Erdem'i çok sevecekler.' şeklinde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal