CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan S-400 Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "(S-400 teslimatı) Zamanında Patriotların alımıyla ilgili talebi karşılanmamışsa elbette Türkiye kendi güvenliğini sağlamak için başka arayışlara girecektir. Bu, Türkiye'nin kendi hakkı ve hukukudur" ifadesinde bulundu

13.07.2019-14:13 - (Son Güncelleme: 13.07.2019-14:21) CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan S-400 Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "(S-400 teslimatı) Zamanında Patriotların alımıyla ilgili talebi karşılanmamışsa elbette Türkiye kendi güvenliğini sağlamak için başka arayışlara girecektir. Bu, Türkiye'nin kendi hakkı ve hukukudur" ifadesinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da Adalet Parkı açılışında konuşma aldı.

S-400'lere ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, ''Zamanında Patriotların alımı hakkındaki talebi karşılanmamışsa elbette Türkiye kendi güvenliğini sağlamak için başka arayışlara girecektir. Bu, Türkiye'nin kendi hakkı ve hukukudur" şeklinde konuştu.

SİSTEM TARTIŞMALARI

Kılıçdaroğlu konuşmasından sonra gazetecilerin sorularını cevapladı.

Sistem tartışmalarına ilişkin bir gazetecinin sorusunu cevaplayan Kılıçdaroğlu, "Biz öteden beri demokratik parlamenter sistemin Türkiye'nin koşullarına uygun olduğunu her ortamda dile getirdik. Parlamenter sisteme yönelik aksaklıklar olmakla birlikte toplumda genel bir kabul var. Başkanlık sistemi de tartışılabilir. Nasıl bugün tek adam rejiminin doğru olmadığını tartışabiliyorsak onu da tartışırız. Amerika'da başkanlık sistemi var. Orada başkanın yetkileri o kadar güçlü değil. Her tartışmaya açığız. Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırmalıyız. Bu demokratik parlamenter sistem olursa bu bizim beğendimiz, önerdiğimiz, savunduğumuz bir görüş olacaktır" şeklinde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal