CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Suriye'de Neden Savaşıyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İdlib'de yaşananlara savaş diyebilirim." değerlendirmesine sert yanıt verdi.

24.02.2020-10:12 - (Son Güncelleme: 24.02.2020-10:00) CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Suriye'de Neden Savaşıyoruz

 

Suriye'de meydana gelen ölümlere sessiz kalmayan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), İdlib'de Esad rejiminin durdurmak amacıyla harekete geçti.

Diplomatik yöntemlerle rejimin saldırılarını durdurma girişiminde bulunan Türkiye, sahada da en etkin biçimde hareket etmek için bölgeye yapılan askeri takviyeyi artırdı.

Rusya destekli Esad rejimi, yapılan anlaşmalara uymayarak Türk askerini hedef almaya başladı. Buna karşılık olarak TSK da rejime ağır darbelerde bulundu.

Bu sürece yönelik değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İdlib'de yaşananlara savaş diyebilirim." dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Türkiye'nin Suriye politikasını yerden yere vurarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözlerine karşılık verdi.

CHP Lideri, Cumhuriyet Gazetesi'nde yaptığı verdiği röportajda, İdlib'de savaşa girildiyse neden milletin ve Meclis'in haberinin olmadığı yönünde ifadeler kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu burada yaptığı açıklamalar arasında "Yaşananlar savaş ise bundan milletimizin, milletimizin egemenliğini temsil eden TBMM’nin neden haberi yok?" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu şu ifadelerle sözlerini sürdürdü: 'Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılıyız' diyoruz, bunu kalkıp açıklıyoruz, sonra da 'HTŞ orada kalacak' diyoruz. Niye kalacak? Niye savaşıyoruz, hangi gerekçeyle savaşıyoruz? Türk ordusu ve Suriye ordusunun, Rus ordusunun savaşmasının mantıklı gerekçesi var mı?" 

CHP Lideri, "Ben Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunuyor ve oradan göç istemiyorsam konuşacağım kişi bellidir." cümleleriyle Esad ile görüşme önerisini yeniden dile getirdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal