CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Siyasi Ahlak Yasası Teklifi

TBMM Başkanlığı'na çağrı yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Toplum kayırmacılıktan rahatsız. O zaman siyasi ahlak yasası çıkartalım" dedi.

31.07.2019-16:08 - (Son Güncelleme: 31.07.2019-16:02) CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Siyasi Ahlak Yasası Teklifi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün saat 14.00'da Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ı sendikanın genel merkezinde ziyaret etti. Ziyareti esnasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan CHP Genel Başkanı, TBMM Başkanlığı'na siyasi ahlak yasası çıkarma çağrısı yaptı. "Toplum kayırmacılıktan rahatsız. O zaman siyasi ahlak kanunu çıkartalım" sözlerini kullandı.

SİYASİ AHLAKSIZLIKLA MÜCADELE VE SİYASİ ETİK KANUNU TEKLİFİ

Diğer taraftan CHP, cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanı yardımcıları, bakanlar ve milletvekillerinin uymaları gereken siyasi etik kurallarını belirleyen, vatandaşların etik kural ihlalleri ile alakalı başvurularını araştırmak için Siyasi Etik Kurulunun oluşturulmasını öngören yasa teklifini, TBMM Başkanlığına bugün sundu.

İlk imza sahibinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olduğu Siyasi Ahlaksızlıkla Mücadele ve Siyasi Etik Kanunu Teklifi'nde, CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç'un imzası da bulunuyor.

Teklif, cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanı yardımcıları, bakanlar ve milletvekillerinin uymaları gereken siyasi etik ilkelerini belirliyor, TBMM'de Siyasi Etik Kurulu oluşturulmasını öngörüyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal