CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Fransa'nın Sözde Soykırım Kararına Tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fransa'nın 24 Nisan'ı Ermeni Soykırımını Anma Günü olarak ilan etmesine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu kararı "Kabul edilemez" olarak tanımladı.

12.04.2019-11:27 - (Son Güncelleme: 12.04.2019-11:22) CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Fransa'nın Sözde Soykırım Kararına Tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Macron'un 24 Nisan'ı 'Ermeni Soykırımını Anma Günü' ilan etmesi kesinlikle kabul edilemez" dedi.

Fransa 24 Nisan'ı 'Ermeni Soykırımını Anma Günü' kabul etti. Bu amaçla düzenlenen kararname Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alındı. Toplam üç maddeden meydana gelen kararname Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Başbakan Edouard Philippe'in imzalarıyla yayımlandı.

KILIÇDAROĞLU: ASLA KABUL EDİLEMEZ

Fransa'nın skandal kararına Twitter'dan açıklama yaparak tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şu sözleri kullandı:

"Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un, 24 Nisan'ı "Ermeni Soykırımını Anma Günü" ilan etmesi kesinlikle kabul edilemez! Türkiye ile Ermenistan arasındaki problemlerin çözümü üçüncü devletlerin haddini aşan müdahaleleriyle değil, kendi aralarındaki diyalogla olur."

CUMHURBAŞKANLIĞINDAN FRANSA'YA TEPKİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 24 Nisan'ı "Anma Günü" ilan etmesi ucuz bir popülizm ve büyük bir hadsizlik örneğidir." demişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal