CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PM'yi Böyle Devre Dışı Bırakmış

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun diktatörce tavırları aday belirleme süresinde ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu, tüm adayları tek başına belirlemek için PM'yi saf dışı bıraktı.

02.03.2019-10:21 - (Son Güncelleme: 02.03.2019-10:10) CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PM'yi Böyle Devre Dışı Bırakmış

CHP'deki aday tespit etme süreci, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun istediği kişileri önce Merkez Yönetim Kurulu'na (MYK) getirmesiyle başladı. MYK'ya verilen isimler, daha sonra Parti Meclisi'nde (PM) tartışmaya açıldı. CHP tüzüğüne göre aday belirlemeyi yapmaya yetkili organ, PM. Bu sebeple bütün adayların PM'de oylanarak kabul edilmesi lazım. PM'de oylama yapılarak, bu yetki MYK'ya verilebiliyor. MYK da, yetkisini kullanmak için Genel Başkan'ı görevlendirebiliyor.

YETKİYİ KENDİSİNE ALDI

Kılıçdaroğlu, istediği kişileri PM'ye getirdiğinde, tablonun kendi istediği biçimde şekillenmeyeceğini fark edince bu defa aday tespit etme yetkisinin MYK'ya verilmesine dönük öneriyi gündeme taşıdı. Gerçekleştirilen oylamada PM'nin bir kısmını itirazlarına devam ettiler, fakat sayıları Genel Başkan'ı destekleyenleri geçemediği için karar, Kılıçdaroğlu'nun dediği gibi çıktı. Bu şekilde aday belirleme yetkisi PM'den alınarak MYK'ya verilmiş oldu. MYK da, gerçekleştirdiği ilk toplantıda yetkisini Genel Başkan'a verdi ve böylelikle Kemal Kılıçdaroğlu, partideki bütün kademeleri devre dışı bırakarak, adayları tek başına belirleme yetkisini eline geçirmiş oldu.

İTİRAZLAR DUYULMADI

Kılıçdaroğlu, eline aldığı aday tespit etme yetkisini kullanarak, PM'nin itiraz ettiği bütün isimleri "partinin adayı" olarak açıklayınca parti içerisinden isyan sesleri çıkmaya başladı. İstanbul Kartal ilçe teşkilatı, bütünüyle istifa ederek Ankara'ya yürüyüşe başladı. PM'nin 12 üyesi, adayların tekrar tartışılması için olağanüstü PM toplantısı talep eden dilekçeyi Genel Merkez'e vermekte güçlük çekti. Genel Merkez, aday listeleri YSK'ya teslim edildikten sonra olağanüstü PM toplantısını yapabileceğini açıkladı. Bu şekilde Kılıçdaroğlu'nun adaylarına itiraz edenlerin sesi hiçbir biçimde Genel Merkez'e ulaşamadı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal