CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Adli Yıl Açılış Törenine Tepki Gösterdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Adli Yıl Açılış törenine katılan Danıştay Başkanı ve üyelerine tepki gösterdi.

02.09.2019-12:58 - (Son Güncelleme: 02.09.2019-12:54) CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Adli Yıl Açılış Törenine Tepki Gösterdi

Çok sayıda baro adli yıl açılışının Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılmasına tepki göstererek törene katılmazken, Danıştay Başkanı ve üyelerinin Külliye'deki törene katılmalarına bir tepki de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi.

"Bu üç sorunun cevabı "evet" ise o ülkede yargı bağımsızlığından söz edilemez! Adaletten, haktan, hukuktan söz edilemez… O ülkede bir yönetim krizi var demektir" diyen Kılıçdaroğlu'nun, 'Yönetilemeyen Türkiye' başlığıyla yaptığı açıklama şu şekilde:

"Danıştay idari Dava Daireleri Genel Kurulu, sarayın suç oluşturularak inşa edildiğini karara bağladı... (Esas No: 2017/188 - Karar No: 2019/117 - Karar Tarihi: 21.01.2019)

Hem de oybirliği ile...

Soru 1: Yargının bağımsız, tarafsız ve gerçekten adalet dağıttığı bir ülkede, Danıştay idari Dava Daireleri Genel Kurulu'nun oy birliği ile yasal görmediği resmi bir binada adli yıl açılış töreni yapılabilir mi?

Soru 2: Danıştay Başkan ve üyeleri yasal olmadığı kendi yargı kararıyla kesinleşmiş bir binada adli yıl açılış törenlerine katılabilir mi?

Soru 3: Tören aynı zamanda bir siyasi partinin genel başkanının himayelerinde yapılacak... Bir siyasi parti genel başkanının himayelerinde adli yıl açılış töreni olur mu?

"TÜRKİYE YÖNETİLMİYOR, TÜRKİYE SAVRULUYOR"

Bu üç sorunun cevabı "evet" ise o ülkede yargı bağımsızlığından söz edilemez!

Adaletten, haktan, hukuktan bahsedilemez... O ülkede bir yönetim krizi var demektir. Ne diyorduk, "Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal