CHP Cumhurbaşkanı Adayı Öztürk Yılmaz Aslında Kimdir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz: "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmaması halinde Cumhurbaşkanlığına adayım" sözlerinin sonrasında Öztürk Yılmaz'ın kirli geçmişi akıllara geldi.

20.04.2018-12:23 - (Son Güncelleme: 20.04.2018-12:24) CHP Cumhurbaşkanı Adayı Öztürk Yılmaz Aslında Kimdir

 TACİZDEN SORUŞTURMASI VAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz'ın; Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı'nda çalışan bir kadını tacizde bulunduğu ortaya çıktı. Ulaşılan bilgilere göre, AB Daimi Temsilciliği'nde müsteşar olduğu süreçte AB temsilciliğinde çalışan bir kadını taciz etti ve otel odasına davet etti. Öztürk'ün hanımın hadiseyi öğrenip Dışişleri Bakanlığı'na gelerek olay çıkarmasının ardında olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

TACİZ BELGELENDİ

Soruşturma kapsamında; Yılmaz'ın telefonundaki mesajları incelendi; çalışan kadına gönderdiği mesajlarda kadını tacizi belgelendi ve sonrasında AB Bakanlığı görevinden ihraç edildi. Öztürk Yılmaz'ın, AB Bakanlığı'nda 15 gün gibi kısa sürede görev yaptığı bilgisine ulaşıldı. Yılmaz'ın; kadını taciz etmesi ve otel odasına çağırma olayının Egemen Bağış'ın AB Bakanı, Volkan Bozkır'ın müsteşar olduğu süreçte yaşandığı öğrenildi.

KONSOLOSLUK ÇALIŞANLARINA AĞIR KÜFÜRLER ETMİŞTİ

Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu’na saldırıda DEAŞ tarafından rehin alınan Öztürk Yılmaz, o dönemde kendi aşçısı Ersan Köksal'a fiziksel şiddet uyguladığı kavga sırasında Öztürk’de yüzünden yaralanmıştı. Aday Öztürk, Yılmaz'ın Türkiye’ye döndüğünde yüzündeki çizikler gözden kaçmamıştı. Musul Başkonsolosluğu'nda görevli güvenlik amirleri; Öztürk Yılmaz hakkında "rehin tutuldukları süre içerisinde konsolosluk çalışanlarına ve polislerine hakaretler yağdırdığı" sebebiyle hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

FETÖ DERGİSİNDE TÜRKİYE ALEYHİNE RÖPORTAJ VERDİ

FETÖ'nün haftalık yayın organı olan ve çıkartılan KHK ile kapatılan Aksiyon Dergisi'nin; Öztürk Yılmaz'ın CHP'den milletvekili olmasının sonrasında röportaj yaptığı ortaya çıktı. Yılmaz'ın; 21 Aralık 2015 tarihinde yayımlanan röportajında Türkiye'yi suçlamış ve "DEAŞ'la hiçbir ülke yeterince mücadele etmiyor" iddiasını öne sürmüştü.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal